Solid fra lokal leverandør

Bianca, Adrian, Linnea og Jørgen godt passet på av nyutdannet barne- og ungdomsarbeider Maren Skavland.

Det kommer en epost fra Hampehaugen barnehage: Vi har fått nye sandkasser! Og da rykker Birkenesavisa ut, for ingen sak er for liten, og ingen sak er for stor.

Om det kanskje er en liten sak, så er det hvert fall store sandkasser som en stolt Linda Vegusdal Stølen viser fram.

– Når vi trengte nye sandkasser, så tenkte vi at Birkenes er en trekommune, og da må det gå an å bruke lokalt tre og lokalt firma. Derfor fikk vi Aas laft og bygg fra Vegusdal til å komme med forslag, og resultatet er strålende, sier en fornøyd barnehageeier som legger vekt på at det skal være innbydende både for barn og personale.

– De ser ikke akkurat billige ut?

– Det kunne jo blitt billigere hvis vi hadde klampa sammen noe 2×8, men ser du ikke hvor fint det har blitt, spør Linda.

Og vi ser at det har blitt fint – veldig fint og solid. Og man har ikke nøyd seg med ei kasse – her er det to. Barna er så opptatt av å leke i EU-godkjent sand, at de har ikke engang tid til å se opp når fotografen vil forevige øyeblikket.

Hampehaugen barnehage er en privat barnehage. Det var husmorlaget i Birkenes som starta opp for ti år siden. Siden ble den kjøpt av Linda Vegusdal Stølen og Anne Lundemoen Håkedal, som nå tydeligvis driver en solid bedrift hva barnehage angår. Nå er barnehagen daglig tilhold for 70 barn og 25 ansatte.