Sesongavslutning med gavedryss

HEDRET: Avtroppende trener Tor Ivar Ruud (f.v.) og oppmann Audun Rislaa, Årets nykommer Jon Frigstad, børsvinnerne Gjøran Mollestad, Jakob Flakk og Knut Arild Espegren og Årets spiller på B-laget, Steffen Flaa.

Det formelig haglet med gaver og godord da Birkenes ILs A-lag i fotball fredag avsluttet sesongen med en aldri så liten fest på Idrettshuset i Birkenesparken.

Spillerne, fotballstyret og Birkenesavisa sto i kø for å takke trener Tor Ivar Ruud og oppmann Audun Rislaa for henholdsvis tre og åtte års innsats for klubbens flaggskip på fotballfronten. Den avtroppende treneren kvitterte med å dele ut egne gaver til ledere og lokalavis for godt samarbeid.

Samtidig delte fotballstyret ut utmerkelser til årets spiller og toppscorer for både A- og B-laget.

På A-laget var det Knut Arild Espegren som rasket med seg Årets spiller-pokalen, mens Jakob Flakk ble Årets toppscorer med åtte seriemål. På B-laget ble de to prisene vunnet av henholdsvis Steffen Flaa og Jarl Erling Andreassen, sistnevnte med fem seriemål.

Knepen børsseier

Birkenesavisa var tilstede også for å kåre de tre beste på avisas spillerbørs, årets toppscorer og årets nykommer. Sesongen igjennom har lokalavisa fulgt A-lagets seriekamper i 5. divisjon og gitt poeng til lagets tre beste spillere i hver kamp – tre poeng til bestemann, to til nest beste og tre poeng til tredje beste BIL-spiller.

Angrepsduoen Jakob Flakk og Knut Arild Espegren har knivet om ledelsen på spillerbørsen sesongen igjennom. Før siste serierunde lå de helt likt med 22 poeng. Da Espegren ble syk og måtte melde pass til serieavslutningen mot Lillesand i Birkenesparken, fikk Flakk en gyllen mulighet til å sikre seg børsseieren.

Den skuslet han ikke bort og hentet hjem Årets spiller-tittelen med ett poengs margin på angrepskollegaen. Midtbanefyrverkeriet Gjøran Mollestad sikret seg tredjeplassen ved å bli kåret til BILs bestemann i siste seriekamp.

Børsvinner og toppscorer

Flakk fikk naturlig nok toppscorerprisen også av Birkenesavisa, ett seriemål foran unggutten Jon Frigstad. Frigstad ble til gjengjeld kåret til Årets nykommer. Birkelandsgutten ble som 16-åring kastet inn på A-laget i begynnelsen av sesongen og tok seniornivået fra første kamp.

Gjennom sesongen har han vist at han snart kan være blant nøkkelspillerne på laget, dersom han fortsetter den gode utviklingen.

Nå tar A-laget en velfortjent fotballpause, men om noen uker tar laget fatt på forberedelsene til en ny sesong i 5. divisjon, med ny trener og ny oppmann. Hvem som skal lede laget neste sesong er fortsatt ikke hundre prosent avklart.