På sykkel i Herefoss

Ny sykkelturbok med tur fra Hynnekleiv til Herefoss.

– Jeg ønsker at folk skal oppleve gleden ved å sykle, og oppdage mange av de idylliske og spennende stedene som finnes i Aust-Agder, sier Guttorm Eskild Nilsen, elsykkel-entusiast fra Tvedestrand.

Hans nye bok «11 sykkelturer som passer for alle» lanseres i disse dager på Bokbyen forlag. Boka inneholder i tillegg til tur fra Hynnekleiv til Herefoss, en rundtur med start og innkomst på Dølemo.

Ellers i boka er det turer på Vegårshei, i Gjerstad og på flere av øyene ute ved kysten. En av turene er i Telemark; på den gamle jernbanetraseen fra Haugsjåsund til Treungen. Turene beskrives med fotografier, kart som viser sykkelruten og stedene bildene er tatt, og fyldige bildetekster.

Parkerer på Hynnekleiv

– Jeg kjøpte elsykkel for tre år siden. Først oppdaget jeg mange spennende steder i sykkelavstand hjemmefra. Så kjøpte jeg sykkelstativ til bilen. Når jeg sykler til Herefoss, parkerer jeg bilen på gamle Hynnekleiv stasjon, sier Nilsen i en pressemelding.

Elsyklingen er nærmest blitt en livsstil slår han fast, og han tilbakelegger nå omtrent fem tusen kilometer i året.

– Turene i boka kan naturligvis sykles på vanlig sykkel også. Eller du kan gå deler av turene på bena. Alle som sykler til Herefoss, må ta turen inn til Hanefossen og den flotte jernbanebrua, sier han.

Da denne delen av Sørlandsbanen ble åpnet i juni 1938, stanset ifølge ham åpningstoget slik at kong Haakon fikk anledning til å studere Hanefossbrua.