På land og vann

KLARE FOR KANO: Edvin Ravnevand, Fabian Förster, Åsmund Stavelin, Olav Hellerslien, Kristian Lied, Nikolai Lied, Lukas André Høigilt, Sander Jansen, Hans Matti Rugsland, Casper Westberg, Ronja Jansen og Solvår Brändström.

Kanopadling og overnatting ved Begervann.

Brukerskapt innhold: Denne saken er skrevet av en av våre lesere.

– Turene er det beste, sier Solvår Marie Brändstrõm.

Det er moro å padle i kano, sa småspeiderne, da de var på overnattingstur til speiderhytta ved Begervann i oktober. All engstelse for ustø kanoer ble overvunnet den helgen.

– Alt i speideren er gøy, sier Ronja Jansen fornøyd.

De to er med i patruljen Bagheera, som har navn etter den sorte, modige panteren i Jungelboka.  I år er 30 barn i 3. og 4. klasse med i småspeiderne på Birkeland, og tolv av dem var med på vellykket kanopadling over Begervann.

På speiderhytta samlet de seg alle rundt bålet og laget mat.  Det var også hukommelsesleker, trening på å bruke øks og kniv, førstehjelp og knuter.  To runser ble laget og hengt opp i trærne.  I speideren trener barna seg på samarbeide og praktiske ferdigheter i skog og mark.

Nå forbereder speiderne seg på lysmesse første søndag i advent.  Etter det skal alle de nye høytidelig avlegge speiderløftet og bli tatt opp som medlemmer.  Ekstra gøy er det nå med innflytting i det nye speiderhuset ved Scanflex, der speideren har fått fire mål tomt å boltre seg på i skogbrynet.

 

Innsendt av Solfrid Elgvin Lied