Har plass til flere speidere

SLIK LÆRER BARNA FØRSTEHJELP: Når en pappa faller «bevisstløs» om, skal de mest erfarne småspeiderne vise hva de har lært. David Søhagen og Johanne Haabesland Lied er i gang med å sjekke pust og puls, blødninger og brudd. De andre speiderne følger med og skal lære; fra venstre Øystein Væting, Fabian Forster, Olav Hellerslien og Luc Huisman.

Høstprogrammet til speiderne i Birkenes starter mandag.

Speiderne i Birkenes starter høstprogrammet mandag 21. august, og som vanlig er første samling på grillplassen ved Birkenes kirke.

– Det er plass til nye speidere mellom åtte og 15 år, og tredjeklassinger er spesielt velkommen til å melde seg inn i småspeideren, sier Solfrid Elgvin Lied til Birkenesavisa.

Speideren driver aktiv i Birkenes, forteller Lied, og slår fast at man gjennom tilbudet kan lære om vennskap og friluftsliv, om førstehjelp og om å hjelpe dem som trenger en håndsrekning.

– På første møte 21. august samles vi på Kirkestedet, og foreldre og søsken kan gjerne bli med.  Grillen tennes, og ta med mat og drikke. Vi kan love deg et miljø med mye turer og samlinger i friluft.  Speideren er gøy, og du lærer alltid noe nytt, sier Lied.