På lag med de unge

Populær: Hurra for Eirik, som tydeligvis er en populær vinner av Birkenesavisas juleblomst.

Eirik Åtland har sans for ungdomsarbeid. Han får Birkenesavisas juleblomst.

– Jeg er her ganske ofte, og det er alltid noe å ta seg til her. Dessuten er det ganske sosialt, sier Benjamin Rønning til Birkenesavisa.

Sammen med Martin Jensen møter vi ham i kjelleren hos Birkeland frikirke på Strøget. Mens Benjamin er en gjenganger, er Martin her for første gang når Friends-gjengen samles.

Underetasjen med diverse aktivitetstilbud begynner å fylles opp, når de to guttene gjerne innrømmer at det kan bli noen sjekkeforsøk i løpet av en kveld. Martin står for øvrig konfirmant.

– Det er ikke mer enn tre konfirmanter fra Birkeland, men når vi slår oss sammen med konfirmantene fra Grimstad og Arendal blir vi en fin flokk, sier Martin.

Han gruer gurer seg ikke til konfirmasjon og overhøring.

– På overhøringa vet vi jo svarene, og konfirmasjonen er jo bare hyggelig, sier han.

Venner: Det er ganske sosialt her, og alltid noe å ta seg til, sier Benjamin Rønning, her i vennskapelig kamp med Martin Jensen.

14 år som leder

Men det er Eirik Åtland som er hovedpersonen i kveld, i den grad man tør si at det ikke er Jesus.

– Jeg begynte i Friends da jeg var 17 år, og har trivdes med det hele tiden, sier Åtland.

Han blir plutselig oppmerksom på at det snart er 15-årsjubileum. Det er kanskje ikke så lett å holde oversikten når man er så aktive som Åtland. De siste årene har han også vært aktiv i KRIK, han ordner nyttårsfest på bedehuset, og sikrer at ungdommen har noe å gjøre på nasjonaldagen. Ikke minst har han stått i spissen for skiturer til Gautefall vinterstid.

– Av og til er det mye arbeid, men så er det givende også, sier Åtland, som ikke tror man blir mindre egnet som ungdomsleder om man runder 30.

Gir seg ikke

Han har i alle fall ingen planer om å legge inn årene.

– Det var gildt at Eirik kunne få denne påskjønnelsen, for Eirik er en av de trofaste medarbeiderne som får arbeidet til å gå rundt. Han fortjener virkelig dette, sier pastor Thor-Harry Nordvoll.

Pastoren selv er for øvrig allestedsnærværende og hilser på så mange han kan.

– Jeg tror det er viktig at hver enkelt blir sett, sier Nordvoll og fortsetter minglingen.

Jubel i taket

Leanne Abrahamsen, som foreslo Eirik Åtland til juleblomsten har tatt seg fri fra jobb en halv time for å stå for talen og overrekkelsen.

– Dette er en takk for god innsats i mange år, og en oppmuntring så du fortsetter i mange år enda. Ungdommen trenger deg, og det er mange som kan se tilbake på møte med deg på Friends og KRIK med takknemlighet, sier Abrahamsen.

Hovedpersonen selv kvitterer og takker for oppmerksomheten, for tross alt er det jo litt stas å bli lagt merke til og bli hedret på denne måten.