Nå er taket tett

KRANSELAG: Ingen kransekake, men bløtkake med marsipan, under kranselaget på Tobias jorde fredag. Taket på scenen er tett. Fra venstre og rundt bordet Jan Erik Flaa, Audun Heia, Magnus Tveide, Geir Atle Ellingsen, Anders Christiansen (Ap), Øyvind Raen, Kristine Foss, Geir Knutson, Anne Svendsen og Anna Birkeland Sørlien.

Taket på scenen er tett. Kranselaget bød på skryt og entusiasme.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og må innrømme at jeg ble sterkt berørt første gang jeg så bygget, sier Kristine Foss.

Det nærmer seg en komplett scene med tak på Tobias jorde. I løpet av en måned har bygget skutt til værs, og fredag ettermiddag samlet deg seg en liten gjeng til kranselag på Tobias jorde.

– Nå er taket tett, men det gjenstår et par småting før hele bygget er ferdig. Jeg tror mange kan være stolte over dette bygget, sier Øyvind Raen fra Birkenes kommune.

Begeistrer kranselaget

Seilet på Tobias jorde ble en begrenset suksess, men allerede skaper den nye scenekonstruksjonen begeistring, og det ikke bare fra de som er involvert i prosjektet direkte.

– Vi som har jobbet med scenen har merket at publikum allerede har satt pris på bygget. Det er mange som kommer bort for å se hva vi holder på med, og tilbakemeldingene vi får er utelukkende positive, sier Jan Erik Flaa fra Birkeland Bygg og Anlegg (BBA).

Mange generasjoner

Det gleder Kristine Foss. Hun har betalt én million kroner av egen lomme for å sikre en god sceneløsning på Tobias jorde. Deler av Foss-familien har så bidratt med ytterligere én million kroner gjennom selskapet Foss Invest.

– Det er godt å høre at tilbakemeldingene fra publikum er gode, men ingen hadde vel våget å kritisere dette bygget, sier hun med et smil, og legger til:

– Vi i Birkenes skal jo ha dette bygget for øyet i mange generasjoner framover, så det er flott at folk liker det de ser.

Moro å følge

Sønnen Øystein Foss ordlegger seg slik:

– Jeg har fulgt prosessen helt fra starten og det har vært vanvittig moro å følge utviklinga. Det er en god følelse å se bygget reise seg, og det står så til de grader til forventingene.

Scenen har svært få rette vinkler, og Raen fra kommunen påpeker at det ikke har vært noe plankekjøring å reise byggverket. Han er svært fornøyd med det arbeidet som er gjort på stedet.

– Oppdraget har vært spennende, for det er jo ikke hver dag man arbeider med slike ting. Vi som bygger må bruke hodet i større grad enn til vanlig. Det finnes vel ingen bygg som er nøyaktig maken, sier Flaa i BBA.

Enestående kommune

Ordfører Anders Christiansen (Ap) håper den nye scenen kun blir starten på en spennende utvikling av Tobias jorde som bygdas samlingsplass.

– Entusiasmen rundt denne scenen er fantastisk, og jeg håper utviklinga av Tobias jorde vil fortsette slik at det fortsetter å være den viktige samlingsplassen vi har, sier han.

Kristine Foss får siste ord i denne saken:

– Birkenes er en enestående kulturkommune i både bredde og dybde. Kommunen fortjener uten tvil en slik scene, sier hun.