Må satse på normalen

ARKIVFOTO

Med uttaket av Tarjei Bø røk Lars Helge Birkelands sjanse til å få gå sprinten, jaktstarten og fellesstarten i VM i skiskyting. Da gjenstår kun normalprogrammet. Og stafetten.

– Det er skuffende, selvfølgelig. Jeg hadde jo håpet å få en plass på sprinten og jaktstarten, men da de ga den siste plassen til Tarjei (Bø), var det ikke plass til meg, sier Lars Helge Birkeland på telefon fra Seefeld, der landslaget lå sist uke for å lade opp til VM i Hochfilzen som starter torsdag denne uka.

På grunn av sykdom har ikke Tarjei Bø deltatt i verdenscupen så langt denne sesongen. Derfor hadde landslagsløperen fra Mollestad, som ikke fikk gå et eneste løp i VM i Holmenkollen forrige sesong, et lønnlig håp om å få gå de fleste distansene i årets VM i Hochfilzen, stafetten inkludert.

Med to pallplasser i helgas IBU-cuprenn i Osrblie, kapret imidlertid eldstebror Bø den siste plassen på det norske VM-laget. Og med solide meritter fra både VM og OL å vise til, smatt han rett inn på den ledige plassen på det norske firemannslaget som får gå sprinten og jaktstarten. Resultatene her, pluss normalprogrammet, avgjør hvem som får gå fellesstarten.

Lars Helge Birkeland håper nå at han i det minste får gå normalprogrammet.

– Jeg har et godt håp om det. Jeg har jo gått to gode normalprogram i verdenscupen i år, så jeg synes jeg fortjener det. Så får jeg håpe jeg gjør det så bra der at de ikke kommer utenom meg på stafetten, sier 28-åringen (blir 29 lørdag 11. februar), som rapporterer at han er frisk og rask og klar til VM-deltakelse, dersom han får gå, da.

VM i skiskyting starter torsdag denne uka med mixstafett. Her er det Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø som skal ta seg av de norske herreetappene.