Må kjempe for å overleve

SOLID: Kaptein Lasse Aamlid har gjort en solid innsats for å holde BIL-skuta flytende i de to kampene han har spilt etter skadeavbrekket, men har ikke kunnet forhindre tap i begge oppgjørene.

Etter et nytt tap, denne gang 2-4 for Imås borte, innser trener Tor Ivar Ruud at Birkenes må kjempe for å beholde plassen i 5. divisjon.

– Vi må bare prøve å holde de tre lagene (Randesund 2, Risør og Lillesand, journ. anm.) bak oss. Målet må være å holde seg, sier BIL-treneren etter tomålstapet for Imås tirsdag kveld.

Nok en gang tok hvittrøyene ledelsen, da Jakob Flakk gjorde alt på egenhånd og trillet ballen i Imås-nettet etter 20 minutters spill. Men ti minutter etter er det balanse i regnskapet når et BIL-framspill snappes opp av Imås, som går rett gjennom BIL-forsvaret og scorer.

2-1-målet er også en gavepakke, denne gang fra BIL-keeperen, som spiller ballen rett i beina på en Imås-angriper som enkelt kan trille ballen i nota. 3-1 kommer etter en ny personlig feil på BIL-midtbanen; en tversoverpasning snappes opp, med påfølgende kontring og scoring.

Etter dette gir birkenesingene mer eller mindre opp, og hjemmelaget får legge på til 4-1, før Gjøran Mollestad runder Imås-keeperen og fastsetter sluttresultatet til 4-2 fem minutter før slutt.

Slunken spillerstall

– Det er personlige feil som gjør at vi taper. Noen blir litt for lette i dette selskapet, noen er ikke godt nok trent, men vi har jo nesten ikke folk, så vi må gjøre det beste med det vi har, konstaterer Ruud.

Det hjelper ikke akkurat på situasjonen at laget har kamp to dager på rad kommende uke; mandag møter de serieleder Hånes borte, tirsdag kommer sjetteplasserte Trauma på besøk til Birkenesparken.

Birkenes har fortsatt dobbelt så mange poeng som det beste av de tre lagene de har under seg på tabellen; 14 mot Randesund 2 sine 7 poeng. Nederst ligger Risør med 6 og Lillesand IL med 5 poeng. Det er med andre ord fortsatt håp for birkenesingene, men det blir stadig viktigere å slå de tre nedrykkskonkurrentene i innbyrdes oppgjør.

Kampfakta

Imås – Birkenes 4-2 (1-1)

Bane: PS Anlegg Arena

Mål: 0-1 (20) Jakob Flakk, 1-1 (30), 2-1 (55), 3-1 (60), 4-1(80), 4-2 (85) Gjøran Mollestad.

BILs lag (4-4-2): T. Salvesen – L. Terjesen (R. Imenes 30 min), K.A. Ludvigsen, T. Holte, L. Aamlid – E. Christiansen, J. Sundtjønn (Y. Ibrahim 30 min), J. Frigstad, G. Mollestad – K.A. Espegren, J. Flakk (J.E. Andreassen 68 min)