Vil ha momsfritak på frivillighet

Anne Kristiansen, Oddvar Glidje, Arild Espegren og Knut Arild HareideDe er skjønt enige om at frivillige lag og foreninger bør ha momsfritak. Fra venstre: KrF-kandidat i Birkenes Anne Kristiansen, BIL-leder Oddvar Glidje, ordfører Arild Espegren, partileder Knut Arild Hareide, stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad og fylkesordførerkandidat Jon-Olav Strand.. Foto: Marion G. Bojanowski

Går det som KrF-leder Knut Arild Hareide vil, slipper frivillige lag og foreninger å betale moms i framtida.

Anne Kristiansen, Oddvar Glidje, Arild Espegren og Knut Arild Hareide. Foto: Marion G. Bojanowski

De er skjønt enige om at frivillige lag og foreninger bør ha momsfritak. Fra venstre: KrF-kandidat i Birkenes Anne Kristiansen, BIL-leder Oddvar Glidje, ordfører Arild Espegren, partileder Knut Arild Hareide, stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad og fylkesordførerkandidat Jon-Olav Strand.Sammen med fylkesordførerkandidat i Aust-Agder, Jon-Olav Strand, og stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad besøkte Hareide Birkeland tirsdag ettermiddag. Ordfører Arild Espegren var vertskap, og i tillegg fikk trioen møte partifellene og listekandidatene Anne Kristiansen og Trygve Raen. Ordføreren kunne fortelle om en kommune i vekst og hvordan KrF ønsker at utviklingen bør være for at Birkenes skal være en god kommune å bo i. Han tok så med seg gjestene til Birkenesparken, hvor de møtte leder i Birkenes IL, Oddvar Glidje.
– Vi har mange seniorer som gjør en god jobb for frivilligheten. Dette er en ressurs vi bør sette mer pris på og som er med og bidrar til en bedre alderdom, mente andrekandidat Anne Kristiansen. Glidje fortalte litt om sitt engasjement og viste til at idrettslaget har passert 1000 medlemmer, og dét i en kommune med kun 4.700 innbyggere.
— Dette viser hvor viktig frivilligheten er, og det er flott å se, repliserte Knut Arild Hareide.
— Her eier idrettslaget anlegget og derfor blir de belastet med moms. Hadde kommunen eid dette, hadde de fått momsfritak. Dette vil KrF gjøre noe med. Vi vil ha momsfritak på all frivillighet, understreket partilederen.