Lofthus på kino

PÅ FILMLERETET: Kristian Flaa og resten av skuespillerne i Høvdingen blir å se på kino når et opptak av Lofthus-forestillinga vises på Eteateret i Lillesand. ARKIVFOTO

Filmopptak av Lofthus-forestillinga vises i kinosalen.

– Dette blir en ny anledning for de som ikke fikk med seg forestillinga da den ble satt opp på Valstrand i fjor vinter. Det er ikke teaterforestillinga som nå settes opp, men et filmopptak av forestillingen, sier Anne Svendsen til Birkenesavisa.

Lillesand historielag står bak initiativet til visningen av filmopptaket av teaterstykket. Opptaket av Høvdingen vises på Eteateret i Lillesand 13. juni. Det vil bli tatt inngangspenger som skal dekke leie av lokalet. Rune Risdal har hatt ansvaret for filmingen.

– Han har gjort et veldig godt arbeid, og både lyden og lyset på opptaket har blitt veldig bra. Publikum vil oppleve skuespillerne mye tettere, og sannsynligvis fange opp en del nyanser og detaljer som en ikke fikk med seg under teaterforestillinga, sier Svendsen.

Hun har sett filmen, og beskriver det som en positiv opplevelse.

– Kostymene brukt i stykket er veldig flotte, og tåler et nærblikk som man får på kinolerretet. Skuespillerne er ikke mer enn amatører, men noen dyktige amatører. Teksten er veldig tydelig, og det er fin driv i stykket, også på kinolerretet, sier Svendsen.

Det var Øyvind Knudsen som hadde skrevet manuset og komponert musikken i stykket. Anne Svendsen hadde instrueringen og regien. Kulissene er snekret av Kristian Flaa og kompani og dekorert av Svenn Hansen.