Nicolay ble redningen

Nicolay TangenRegissør og instruktør Anne Svendsen leder rekken av unge sangere og skuespillere inn på en tenkt scene, til tonene fra kapellmester Nicolay Tangen Svennæs' piano.

Da kapellmester og musikalsk ansvarlig Anna Sørlien måtte kaste inn håndkleet, sto hele Birkebillas «Juledryss»-forestilling i fare. En 22 år gammel musikkstudent fra Drammen ble redningen.

Sist torsdag hadde Nicolay Tangen Svennæs sin første øving med birkebillene. Han ble tatt imot med applaus.

— Jeg liker både å spille musikk og jobbe med barn, så dette er perfekt, kvitterer 22-åringen, som allerede er en dreven musiker og komponist. Han studerer piano på musikkonservatoriet i Kristiansand på tredje året, spiller fast i ikke mindre enn fem band, og var med i en musikal i Mandal forrige vinter. Snart går han i studio for å spille inn et album med Mats With. Men først skal han altså lose birkebillene musikalsk i havn.

— Alt stranda på at vi ikke hadde noen kapellmester. Vi har hatt noen stand-ins, men ingen som kunne være med hele veien. Så kom Nicolay, og han er jo så flink, skryter regissør Anne Svendsen, før hun hiver seg ut i instruktørrollen igjen. Når mer enn 50 barn og voksne fra fem til 60 år skal ha sine instrukser om 25 sangnumre, kostymer og øvingstider, må hvert sekund utnyttes på best mulig måte.

— Nå er plakaten ferdig, lys og lyd er i boks, vi har vært igjennom alle numrene og begynner å kunne det, så det begynner å flaske seg, sier en alltid energisk Anne. Om to og en halv uke, nærmere bestemt fredag 9. desember, er det premiere, og regissøren kan love noe for enhver julesmak.

— Det blir alt mulig rart, fra rock til «Kimer i klokker», så publikum skal få smakt på mange forskjellige stemninger som har med jul å gjøre, sier Anne Svendsen.

Nicolay Tangen

Regissør og instruktør Anne Svendsen leder rekken av unge sangere og skuespillere inn på en tenkt scene, til tonene fra kapellmester Nicolay Tangen Svennæs' piano.