Feirer 20 år på scenen

NY FORESTILLING: Neste år feirer Birkebilla 20 år. Arkivbildet vårt er fra 2014.

Nå letes det etter barn og unge som vil være med på jubileumsforestilling med Birkebilla.

– Det er kjempemoro, og årene har gått veldig fort. Det har vært mange talenter innom, blant annet Christian Hestø som nå er ferdig utdanna skuespiller. Andre har gått videre med drama i den videregående skole, og noen har satset på musikkarriere, sier Anne Svendsen.

Birkebilla musikkteater har snart lagt 20 år bak seg, og neste år blir det jubileumsforestilling. Både Svendsen og flere har vært med fra starten, og selv har hun alltid vært ansvarlig for regien.

– Jeg har aldri lagt noen begrensninger, og alle som vil være med, får lov. Vi har alltid funnet en plass til alle, og det er tydelig at folk trives, for mange er med år etter år, sier hun.

H.C. Andersen

Flere gjengangere har vært med i både seks og syv år. Nevnte Hestø var med gjennom ti år, og nå letes det altså etter noen som vil være med å sette til livet neste forestilling.

CREW: Noen av dem som er med på oppsetningen av «Keiserens nye klær» er fra venstre Rune Risdal, Øyvind Knudsen, Anna Birkeland Sørlien, Iren Sommerset, Kristian Flaa og Anne Svendsen.

– Ja, nå er det tid for mønstring, og jeg håper mange kommer. Det skjer allerede torsdag 31. august, og for å unngå for mye folk kan de yngste møte fem, og de eldre klokka seks, sier hun.

Gamle travere skal ha fått beskjed på e-post, mens nye sirkushester kan møte opp uten avtale. Tor Flaa og Paul Flaa er allerede klare på rollelista.

– Jubileumsforestillinga blir en urfremføring av Keiserens nye klær. Vi tar opp tematikken rundt jåleriet som preger dagens samfunn, og hvordan folk blir lurt hele tida, sier Svendsen.

Fest i flere akter

Som vanlig ønsker hun barn i alle aldre, og foreldre. Det skal skapes en hel landsby på scenen, med soldater, jegere og sladrekjerringer og alt som hører til. Hoffdamene skal danse, og det kan gjerne være noen unge piker med, påpeker Svendsen.

Det blir en introduksjon med både folkemusikk og tilbakeblikk på lerretet, deretter en pause med bløtkake, før årets forestilling settes opp.

– Jeg har noen visjoner om hvordan ting skal se ut, og det skal bli spennende å sette de ut i livet, sier Svendsen.

Fra Lofthus til keiser

Kristian Flå står for kulissene til forestillinga, mens Ole Georg Bysheim styrer lyset og Thor Gunnar Heldal sørger for lyden. Komponist blir Øyvind Knudsen. Han er en hjemvendt Lillesander som har bodd mange år i Bergen. Han har skrevet og arrangert en mengde musikk.

Birkenesingene fikk bekjentskap med ham under spillet om Kristian Lofthus hvor han var både forfatter og komponist av stykket.

Sammen med Svendsen er det for øvrig Rune Risdal og Anna Birkeland Sørlien som står bak jubileumsforestillinga, den samme trioen som etablerte Birkebilla musikkteater. Teateret er knyttet til Birkenes Ungdomslag under ledelse av Iren Sommerset.