Leter etter glimt i øyet

NY FORESTILLING: Birkebilla musikkteater inviterer til mønstring for de som ønsker å bli med på vinterens forestilling. Her fra et tidligere år. ARKIVFOTO

Birkebilla musikkteater skal gjennom vinteren øve inn en ny forestilling.

– Sitter du på en sketsj eller morsom sang må du gjerne melde deg. Vi er på jakt etter både innhold og skuespillere. Nå skal vi få folk til å le, sier Anne Svendsen.

Neste års Birkebilla-forestilling blir andre helga i februar. Allerede i dag, 26. september, blir det audition, eller mønstring på Birkebilla-språket.

– Vi kaller det mønstring fordi alle får lov å bli med. Når vi ser hvem som vil være med, syr vi sammen forestillinga etter hvilke talenter den enkelte besitter, sier Svendsen.

Alle som er seks år eller eldre kan være, og til og med voksne får lov om de har veldig lyst. På mønstringen bes deltakerne synge en sang eller lese en tekst.

– Veldig ofte er forestillingen satt sammen av mange små numre, slik at flest mulig skal få mulighet til å komme seg på scenen, sier Svendsen, og legger til:

– Tidligere har vi hatt juledryss som tema, og denne gangen velger vi tema «Birkebilla – med glimt i øyet».

Som vanlig blir det morsomme sanger, både på norsk og engelsk. Moderne som eldre. Og innspill på morsomme sanger og sketsjer tas imot med takk.

– Både nye og gamle birkebiller er velkommen, og spesielt velkommen er de aller yngste, seksåringene. Tidspunkt for øvinger kommer etter hvert, og kan tilpasses deltakerne, sier Svendsen.

Det blir henne som står for regien av forestillinga, mens Iren Sommerset håndterer økonomien og prosjektledelsen. Musikken har Anna Sørlien ansvar for, og hun har med seg Martin Stapnes og Møyfrid Sløgedal, sistnevnte på trommer.