Inspirert etter å ha nådd toppen

BAND: Nameless 5 under UKM-festivalen. FOTO: AIDA BEISLAND CHAICHOUL / UKM

«Nameless 5» var blant bandene som nådde til landsfestivalen i UKM, en av Norges viktigste visningsarenaer for unge talenter.

– Det var en fantastisk opplevelse å få delta på landsfestivalen, forteller bassist Børge Brakestad (13).

Sammen med bandkompisene Anders Erlandsen (piano), Gabriel Teistedal (el-gitar), Jonas Brennsæter (trommer) og Mathias Gjone (vokal) deltok han på UKMs landsfestival, en festival som omtales som en av landets viktigste visningsarenaer for unge talenter. «Nameless 5» sto på scenen med Madcons «Don’t Worry» i Sandnes torsdag kveld.

– Alle som deltok fikk opptre en gang, og det var utrolig gøy å få spille på et såpass stort arrangement, og vite at vi kom helt til topps sammen med de andre deltakerne. Det var høy kvalitet på alt av lyd og lyd og scene, sier han.

Festivalsang

I tillegg til sceneopptredener ble deltakerne delt opp i grupper som alle fikk ulike oppgaver. Brakestad og Brennsæter havnet på gruppen som fikk ansvaret for å lage festivalsang.

– Det var egentlig midt i blinken for oss. Veldig gøy og veldig lærerikt, sier Brakestad.

– Festivalsangen ble veldig bra, legger Brennsæter til.

Motiverte

Vel hjemme i Birkenes har «Nameless 5» tatt sommerferie, men de gleder seg til høsten og nye musikalske opplevelser.

– Vi holder koken, og det var inspirerende å få være med på landsfestivalen. Utpå høsten planlegger vi nye sanger, og vi gleder oss til fortsettelsen med «Nameless 5». Vi kommer til å jobbe like hardt som vi har gjort i år, sier han.

Kompisen sier seg enig.

– Vi er veldig motiverte, og gleder oss til å fortsette med bandet. Og så håper vi jo selvsagt det blir noen spilleoppdrag fremover, avslutter Brennsæter.