Klare for landsfestival

FINALIST: Onsdag satt Céline Lunder (17) kursen til Sandes. Sammen med Sander Svaland har de kommet videre til landsfestivalen i UKM.

Céline Lunder og Sander Svaland satt onsdag kursen mot Sandnes og UKMs landsfestival.

– Bare det at vi kom til fylkesfinale i Arendal var stort for meg. Dette er utrolig moro, sier Céline Lunder (17).

Sammen med gitaristen Sander Svaland (17) ble hun plukket ut til å delta på UKMs landsfestival, som startet onsdag i Sandnes. 400 unge deltar fra hele landet, og fra Aust-Agder er det fem innslag som har kommet videre der hele tre av dem er fra Birkenes.

Trygge

I tillegg til Lunder og Svaland er bandet «Nameless 5» med, og «Amanda & Amanda». Gjennom en fem dager lang festival får deltakerne bidra både på scenen, men også være med på aktiviteter og ulike workshops underveis. Lunder og Svaland skal fremføre sin versjon av John Mayers «Stop This Train». Mot slutten av festivalen kåres det vinnere innen kunst, dans og musikk.  Fredrick Helle deltar også med fotografi.

– Vi er trygge på nummeret vårt, så får vi ta resten som det kommer. At vi nå har kommet så langt er ufattelig gøy. Det kommer til å bli en opplevelse bare det å få være med på landsfestivalen, sier hun.

Spontant

At de i det hele tatt bestemte seg for å delta på årets UKM var en nokså spontan avgjørelse.

– Sander har bodd i Bergen dette året, og han kontaktet meg uka før UKM på Birkeland og spurte om vi skulle ta et innslag sammen, sier hun, og fortsetter: Vi hev oss rundt og brukte helga og en fridag på å øve.

Lunder har interessert seg for musikk så lenge hun kan huske, og spesielt de siste fem årene. Når det gjelder sjangre er det country og ballader hun foretrekker å synge.

– Det er noe spesielt med det, og jeg trives veldig godt når jeg kan fremføre låter i disse sjangrene, forteller 17-åringen.

Hun har akkurat fullført første året på helse og sosial ved Møglestu videregående skole, men bruker mye av fritiden på musikk.

– Jeg kan bruke opptil flere timer daglig på musikk. I tillegg til sang spiller jeg piano og gitar, forteller hun.

Lunder opptrer også med jevne mellomrom blant annet på lokale arrangementer og «Åpen scene».

– Jeg er veldig fornøyd med kulturtilbudet her på Birkeland. Man får prøve seg, og det å få stå på en scene er god læring, avslutter hun.