Hudfletter spillerne

GODKJENT: Jakob Flakk (hvit trøye), her i aksjon mot Hånes i forrige serierunde, er en av få BIL-spillere som får godkjent av trener Tor Ivar Ruud etter tapet for Trauma onsdag kveld.

BIL-trener Tor Ivar Ruud er ikke nådig i sin kritikk av spillerne. Han vurderer å trekke seg dersom innsatsen ikke blir bedre.

– Jeg er deprimert og veldig, veldig skuffa! At vi ikke får til å spille sånn som vi ønsker, er én ting, men når innsatsen er så dårlig, så er det noe feil, sier BIL-trener Tor Ivar Ruud, som så laget sitt åpne kampen bra mot Trauma i fotballens 5. divisjon onsdag kveld.

Det varte i fem minutter. Så overtok hjemmelaget. Det skulle imidlertid gå halvannen omgang før det ble nettkjenning på Hove kunstgress. Det skjedde på en måte som var symptomatisk for kampen, og BIL-spillernes innsats; En Trauma-spiller vinner en duell på kanten og får lagt inn. Der får en lagkamerat putte ballen upressa i nettet fra fem-seks meter mens en gjeng hvitkledde står og ser på.

– Innsatsen igjen. Det er veldig dårlig innsats, og det virker som det ikke betyr noe for dem. Det er noen få som prøver, resten jogger rundt utpå der, sier BIL-treneren oppgitt.

Vurderer å trekke seg

Han gir spiss Jakob Flakk, høyreback Lasse Terjesen og ungguttene som ble kastet innpå i andre omgang karakter godkjent. Resten av laget var under pari, mener han. Men det handler ikke bare om Trauma-kampen.

Ruud peker på lavt treningsframmøte, dårlig trente spillere og manglende respons på det han prøver å prente inn i laget. Han varsler at han vil vurdere å trekke seg dersom ikke situasjonen endrer seg.

– Flere av spillerne virker direkte uinteresserte. Uten innsats får en ikke noe til. Det har vært sånn flere kamper nå. Hvis dette ikke snur, så må jeg vurdere om det bør hentes inn andre krefter, sier Ruud til Birkenesavisa.

På 8. plass

Birkenes ligger nå på 8. plass i 5. divisjon avdeling 1 med tre poeng etter fire kamper. Rygene ligger på plassen foran med dobbelt så mange poeng etter like mange kamper. Neste torsdag kommer de på besøk til Birkenesparken. Da får vi se om BIL-spillerne har gått i seg sjøl, slik treneren håper, og bestemt seg for om de ønsker å henge med i divisjonen eller ikke.