Ny poengdeling for BIL-gutta

En pen heading av Steffen Mollestad i siste spilleminutt sørget for at Birkenes tok sitt tredje poeng for sesongen mot Tveit tirsdag kveld. Men nok en gang lot hvittrøyene en ledelse gå fra seg.

GOD KAMP: Steffen Mollestad (hvit trøye) sørget for poengdeling med sin heading i siste spilleminutt, og spilte for øvrig en god kamp på BIL-midtbanen mot Tveit på Solsletta mandag kveld. (Arkivfoto)

GOD KAMP: Steffen Mollestad (hvit trøye) sørget for poengdeling med sin heading i siste spilleminutt, og spilte for øvrig en god kamp på BIL-midtbanen mot Tveit på Solsletta mandag kveld. (Arkivfoto)

FOTBALL. – Når vi leder to null bør vi klare å hale det i land, sier BIL-trener Trond Endresen. Han gleder seg likevel over poengdeling mot laget som banket Birkenes 5-1 i årets første seriekamp i Birkenesparken.
– Det viser jo tydelig at vi har hatt framgang, fastslår Endresen.
Til tross for et noe svekket lag, grunnet skade og jobbfravær, noe som fører til at også assistenttrener Arve Tønnessen må snøre på seg støvlene, er det Birkenes som kommer best i gang. Ballen slås mye fram på spissvikar Tønnessen, som gjør manns jobb mot Tveits forsvar. Kvarteret er spilt når Vemund Mollestad Rislaa bryter på egen banehalvdel og sender ballen til Steffen Mollestad. Han ekspederer den videre ut til Florentin Selmani på høyrekanten som knuser til fra 17-18 meter og ballen suser i nettet. Etter dette har gjestene god kontroll, med et par unntak mot slutten av omgangen.

Brassemål av assistenttreneren

Andre omgang er 12 minutter gammel når Birkenes igjen vinner ballen på egen halvdel og spiller opp langs bakken. Steffen Mollestad kommer på diagonalløp mot venstre, får ballen og slår 45 grader ut i feltet til Arve Tønnessen, som først avslutter svakt, men retter det hele opp igjen ved å plassere keeperreturen knallhardt i mål med et spektakulært brassespark.
Så skjer det som så ofte skjer etter en scoring; motstanderen kontrer.
– Vi får dessverre utligninga allerede syv minutter etter. Det glipper litt når midtstopperne bryter litt for langt framme. Det skaper rom som de (Tveit) kan utnytte, og de triller ballen i mål alene med keeper, forteller Trond Endresen. Deretter følger noen hektiske minutter for BIL-forsvaret, før det roer seg ned, og hvittrøyene igjen kommer til sjanser. Først ved Florentin Selmani, som kommer alene igjennom, men setter ballen rett på keeper. Deretter smeller Steffen Mollestad et frispark i tverrliggeren.
– Synd vi ikke får 3-1, det hadde vært veldig gunstig, sier BIL-treneren.

Utligning i siste spilleminutt

I stedet får Tveit styre et løst innlegg i BIL-nettet til 2-2. Syv minutter senere slutt skjer det samme igjen, og hjemmelaget har tatt grep om kampen. Nå kjører birkenesingene på for utligning, og i siste spilleminutt får de lønn for strevet, når Steffen Mollestad stiger til værs og knaller en godt slått corner i nettet med hodet.
– Det hjalp litt selvfølgelig, så vi ikke tapte, for det har vi gjort før når vi har gitt fra oss ledelsen. Men skuffelsen var stor i garderoben over at vi ikke vant. Det er litt godt å se, egentlig, for det viser jo at spillerne virkelig ønsker å vinne, sier BIL-trener Trond Endresen. Han tror utligninga også var viktig for lagets selvtillit inn mot neste kamp, mot den ubeseira serielederen Randesund i Birkenesparken mandag kveld.
– De har jo ikke tapt en eneste kamp, de er solide og vinner alltid til slutt, men de er ikke så veldig mye bedre enn de andre. Vi har møtt dem tre ganger tidligere i år og tapt alle, men har gode prestasjoner mot dem. Har vi en god dag, og de en ikke fullt så god dag, så skal det være mulig å slå dem, så vi går for å vinne, sier en offensiv BIL-trener.

Tveit – BIL 3-3 (0-1)
Bane: Solsletta gress
Mål: 0-1 (15.) Florentin Selmani, 0-2 (57.) Arve Tønnessen, 1-2 (64.), 2-2 (72.), 3-2 (79.), 3-3 (90.).
BILs lag (4-5-1): T. Salvesen – S. Håkedal (P.C. Møller 30 min), D. Christiansen, G. Jørgensen, V.M. Rislaa – K.A. Espegren, S. Mollestad, C. Masoud (O.M. Byremo 15 min), F. Selmani, E. Christiansen – A. Tønnessen.

BirkenesAvisas spillerbørs:
Steffen Mollestad 3p
Sebastian Håkedal 2p
Arve Tønnessen 1p