Danskene imponerte med åpningsnummer. Komponisten satt i salen.
Det er ikke hverdagskost med førti manns brass- og janitsjarorkester på Birkeland. Ei heller hverdagskost i foajeen på Kilden teater og konserthus i Kristiansand.
– Applausen ville ingen ende ta, sier leder for Birkenes hornmusikk, Arvid Falander.
Han legger til at det var en stor opplevelse å spille i Kilden, både for gjestene fra Danmark, Struer Brass Band og våre lokale helter fra Birkenes hornmusikk.
Høyt nivå
Birkenesavisa har ikke egen musikkanmelder. Avisa må nøye seg med arrangement- og stemningsanmeldelser. Men med Geir Knutson blant de førti fremmøtte på folkehøyskolen går det også an å få en musikkfaglig uttalelse.
– Dette var veldig bra, sier Knutson og han forstår seg på denne slags musikk.
Han var særlig imponert over ess-kornettens trioler, og hadde ingen ting å utsette på helheten og klangen.
Ingen 17. mai
Steen Andersen, leder for Struer Brass Band og for anledningen ess-kornettist satte stor pris på tilbakemeldingen, og følte seg passe beæret når han fikk hilse på åpningsnummerets komponist.
– I Danmark driver vi mest med kirkekonserter, og vi har ikke noe 17.mai hvor vi marsjerer i gatene, sier Steen Andersen.
Han forteller at bakgrunnen for vennskapet med Birkeland hornmusikk er organisten i Vegusdal og Herefoss, Karen-Ingrid Witter, som er av dansk opprinnelse og har en bror som spiller i brassbandet.
– Derfor er det ikke unaturlig at vi avslutter vennskapsturneen med å spille på gudstjeneste i Vegusdal, og det gleder vi oss også til, sier Andersen.
Veien videre
Nå venter Falander bare på at det kan legge seg til rette for en gjenvisitt i Danmark.
– Det er jo fint med forskjellige konkurranser som korps kan delta på, men det er kanskje enda finere med vennskapskorp hvor øvelser og det sosiale står i sentrum, sier Arvid Falander.