Populært hos naboene

HENTER: Daglig leder i LiBIR Johan Jørgen Fossli. ARKIVFOTO
POPULÆRT TILBUD: Daglig leder Johan Jørgen Fossli i Libir forteller at Herefoss miljøstasjon var populær hos innbyggerne i Froland og Grimstad.

POPULÆRT TILBUD: Daglig leder Johan Jørgen Fossli i Libir forteller at Herefoss miljøstasjon var populær hos innbyggerne i Froland og Grimstad.

Innbyggere i Grimstad og Froland tømmer søppelet sitt på Herefoss.

– De reaksjonen som har kommet, har kommet fra Grimstad og Froland. Det er jo litt spesielt, sier daglig leder Johan Jørgen Fossli i Libir.

Ved nyttår stengte renovasjonsselskapet miljøstasjonen på Herefoss. Heretter vil en ambulerende miljøstasjon betjene herefossingene åtte ganger i året. Fossli mener reaksjonene fra de andre kommunene, tyder på at tilbudet var mest populært hos innbyggere som ikke sogner til Libir.

– Dette er ikke gjort for å spare penger, men for å unngå å sette opp prisene. De som driver butikken på Herefoss skal drive butikk, og ikke ta imot avfall hele døgnet, sier Fossli, når han gjester kommunestyret.

Renovasjonssjefen mener Libir i liten grad hadde kontroll med hvem som leverte avfall på den ubemanna stasjonen på Herefoss. Han var også bekymret for hva som ble levert.

– Det har vært flere nesten-uhell med farlig avfall som ikke kommer riktig plass. Blant annet har det blitt levert fenghetter i konteineren, og det er ikke så smart, sier han.

Anders Topland (Sp) er på sin side bekymret for de brukerne som ikke har fått med seg at miljøstasjonen er stengt.

– Jeg er redd de som kjører en bomtur til Herefoss ikke tar med seg avfallet hjem igjen, men at det ender opp i en grøft, sier han.

Renovasjonssjefen er ikke uenig.

– Ja, det er nok fare for det. Samtidig er det merkelig om vi skulle reklamere for en stengt miljøstasjon i nabokommunene, men vi kan gjøre et forsøk, sier han.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!