Halter mot sesongslutt

SKADET: Jon Frigstad slet med en vond hofte og måtte kaste inn håndkleet en halvtime før slutt mot Randesund 2. Unggutten scoret ett mål og var blant de bedre på et noe redusert BIL-lag.

Jon Frigstad halter av banen med en vond hofte. Unggutten var blant de bedre på et Birkenes-lag som gikk i oppløsning mot Randesund 2.

Randesund 2, for anledningen forsterket med et raust antall spillere fra klubbens førstelag i 4. divisjon, ga seg ikke før det sto 7-2 i målprotokollen på Sukkevann mandag kveld.

Kampen var relativt jevnspilt i første omgang, med et lite overtak til hjemmelaget første halvtimen og et klart overtak til bortelaget siste kvarteret av omgangen. Pauseresultatet 1-1 ga et greit bilde av maktforholdet mellom lagene.

Rødt kort

Første halvdel av andre omgang var også ganske jevnspilt, men derfra og ut endret kampbildet seg dramatisk. For mens birkenesingene ble redusert til ti mann da Steffen Flaa fikk sitt andre gule kort for kvelden, fylte grønntrøyene på med friske førstelagsbein. Da tok det ikke lange tida før 3-2 ble til 4-2, 5-2, 6-2 og 7-2, alt i løpet av ti minutter.

Nå skal ikke alt skrives på randesundernes matching av førstelagsspillere. Det er tross alt ikke så stor forskjell mellom 4. og 5. divisjon.

Birkenes, uten spillere som Elias Christiansen og brødrene Steffen og Gjøran Mollestad, hang rett og slett ikke sammen, og slet med både pasningspillet, bevegelsene og markeringene. Når motstanderen da scorer på annethvert angrep, går det på motivasjonen løs.

Må slå Lillesand

Det er forståelig at det røyner litt på når kalenderen viser oktober, gradestokken viser tre pluss og man ikke har mer enn æren å kjempe for. Det bør imidlertid være nok til å mobilisere i siste serierunde. Da står nemlig erkefienden Lillesand IL på motsatt banehalvdel.

Lillesanderne ligger håpløst fortapt på bunnen av tabellen, men har tidligere vist en imponerende evne til å gi alt og litt til i lokaloppgjørene mot Birkenes. Det kan derfor bli spennende i Birkenesparken fredag kveld. Kampstart er 20.00.

Kampfakta

Randesund 2 – Birkenes 7-2 (1-1)

Bane: Sukkevann kunstgress

Mål: 1-0 (16), 1-1 (36) Jon Frigstad, 2-1 (53), 2-2 (59) Knut Arild Espegren, 3-2 (69), 4-2 (80), 5-2 (83), 6-2 (87), 7-2 (88)

BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – S. Flaa, R. Imenes, L. Aamlid, L. Terjesen – T. Holte (K. Suggelia 15 min), J.E. Andreassen – J. Sundtjønn (K.A. Ludvigsen 30 min), J. Frigstad (Y. Ibrahim 30 min), K.A. Espegren – J. Flakk