Ukas leder: Lærkula ruller igjen – sykkelhjulene også

Redaktør Bjørn Vidar LieLørdag og søndag myldret det av fotballspillere i Holta i Lillesand. Den tradisjonelle kickoff-turneringa, som arrangeres annethvert år i Holta og Birkenesparken, markerer sesongstarten for de aldersbestemte lagene i Birkenes, Lillesand og Høvåg.

Med kvikksølvet godt opp på rødt på gradestokken, og sol fra klar blå himmel, var det en hyggelig opplevelse å rusle rundt i Holta med kamera lørdag ettermiddag, der små og litt større fotballspillere løp og taklet, driblet og skjøt i vennskapelig kappestrid.

Ekstra hyggelig var det å se og høre trenere og ledere som hadde en bevisst holdning til innholdet i kommentarene fra sidelinja. Vi la spesielt merke til laglederne til Birkenes ILs gutter 9- og 10-årslag, der det var utelukkende positive kommentarer å høre, og der lagbygging tydeligvis sto langt høyere i kurs enn kampresultatet. Slik skapes grobunn for fortsatt god rekruttering til sporten.

Mandagens serieåpning i 4. divisjon ble ikke fullt så lystbetont sett med birkenesøyne, idet BILs unge A-lag gikk på en real karamell mot naboene fra Tveit. Kampen var likevel ikke uten lyspunkter. Vi kunne for eksempel ikke unngå å legge merke til at kapteinen sto fram som en ekte hærfører. Vi hørte ikke en eneste negativ kommentar til medspillerne, selv ikke da det fjerde baklengsmålet på 20 minutter rullet inn.

Sammen med det faktum at unggutta langt på vei reiste kjerringa i andre omgang, gir det grunn til håp om bedring, både spillemessig og resultatmessig. En bedring som garantert vil komme for det unge talentfulle mannskapet. Hyggelig var det også å se såpass mange tilskuere i parken. Fortsetter de å komme, er vi overbevist om at unggutta vil levere varene ute på banen.

Vi ønsker samtlige BIL-lag lykke til med årets sesong. Måtte den bringe mange mål og mange seire, men først og fremst masse sunn idrettsglede.

TAR GOD PLASS: Ikke lett å komme forbi når to sykkelgrupper møtes, som her på sletta ved Møglestu lørdag formiddag i 12-tida.

TAR GOD PLASS: Ikke lett å komme forbi når to sykkelgrupper møtes, som her på sletta ved Møglestu lørdag formiddag i 12-tida.

Like sikkert som at asfalten tørker opp og antar en lysere gråfarge, triller de første syklene ut på veiene. Først en og annen enslig rytter, så kommer de, store mosjons- og treningsgrupper på 20, 30 og 40 ryttere, to og tre i bredden, 40-50 meter i lengden. Havner du bak en sånn på vei fra Birkeland til Lillesand, bør du ha god tid, for det er ”plent umaulig” å komme seg forbi før du svinger av til E18. Hadde det vært en sykkelmeter på hver side av veien, hadde det kanskje bare vært ei rekke med syklister i kjørebanen. Da hadde det gått an å kjøre forbi uten å risikere eget eller andres liv. Men sykkelfelt går det visstnok ikke an å bygge langs landeveien i Norge. Derfor vil vi – nok en gang – henstille til syklistene; vær så snill og ta hensyn til at det er flere enn dere på landeveien, prøv å ikke legge beslag på et helt kjørefelt der dere er ute på treningstur. Og til bilistene; beregn noen minutter ekstra tid når du skal til eller fra Birkeland på denne årstida, og husk at det er bedre å komme fram noen minutter for seint enn å ikke komme fram i det hele tatt. Ha en fin vår, både på to og fire hjul!