Godkjent Europa-debut

15. plass og nest beste nordmann er fakta Håkon Svaland kan leve med etter å ha debutert i IBU-cupen i skiskyting.

– Egentlig ganske bra. Fin debut, konstaterer 23-åringen, som debuterte i IBU-cupen (Europacupen) i skiskyting med 15. plass på normalprogrammet (20 km intervallstart med fire skytinger) i tyske Arder lørdag.

Åpningen med én bom på første liggende skyting ble etterfulgt av tre bom på andre liggende. Men svalenderen tok seg kraftig sammen på den stående skytinga, blåste ned alle blinkene på den første og nøyde seg med én bom på den andre. Dermed kunne han gå i mål som nest beste nordmann.

– Et bra renn, jeg vil si det, selv om det ble en del bom. Det var mye vind og veldig tøffe skyteforhold, så alle bomma jo, forklarer han.

Faktisk blåste det så mye i Bayern at fredagens renn ble avlyst. Lørdag fant rennledelsen at det var forsvarlig å både gå på ski og skyte. Dermed fikk 23-åringen fra Svaland sjansen han hadde håpet på denne sesongen til å bryne seg på de nest beste skiskytterne i verden.

– Noe av det jeg gleda meg mest til var å se åssen jeg lå an i forhold til de andre, det var jo flere verdenscupnavn der. Da er det gledelig å se at det ikke er så langt opp. Hadde jeg skutt fullt på den tredje skytinga i stedet for tre bom, så hadde jeg jo vært på pallen, sier Håkon Svaland.

Vant gjorde russiske Loginov, over minuttet foran sveitsiske Finello og mer enn to minutter foran bulgarske Kletcherov på tredje. Loginov er for øvrig nettopp tilbake etter å ha sonet en dopingstraff. Beste nordmann ble Kristoffer Skjelvik på 6. plass.