Sprinten ødela

Sykdomsforfall på det norske verdenscuplaget gjorde at birkenesskiskytteren Håkon Svaland fikk en ny sjanse til å vise seg fram i IBU-cupen. Det gikk bare sånn måtelig.

– Det var ikke noe særlig, egentlig. Jeg har ikke vært helt trygg på skytinga i det siste, og når den fysiske formen er litt medium i tillegg, så faller man igjennom på det internasjonale nivået, sier 23-åringen som ble nummer 27 på normalprogrammet i finske Kontiolahti fredag.

Med fire bom på de 20 skuddene var han drøye seks og et halvt minutt bak verdenscupløperen Moravec fra Tsjekkia som vant foran russiske Volkov og østerrikske Mesotitsch, også de med solid verdenscuperfaring. Beste nordmann var Kristen Skjelvik på 5. plass.

På lørdagens ti kilometer sprint ble det to bom på hver av de to skytingene på birkenesløperen. Det er minst ett for mye til å hevde seg i toppen. Det endte med en 41. plass, drøye to minutter bak den russiske vinnerduoen Povarnitsyn og Loginov.  Håvard Bogetveit var best av de norske med en 4. plass.

På søndagens jaktstart gikk svalandsgutten seg kraftig opp på resultatlistene. Med én bom på første, fullt hus på andre og én bom på hver av de to siste skytingene, gikk han i mål til en 28. plass, 3.05 bak Loginov, som vant foran Moravec. Håvard Bogetveit reddet nok en gang den norske æren ved å ta den tredje pallplassen.

– Det var sprinten som ødela. Det er den dårligste sprinten jeg har gått i år. Jaktstarten var i grunnen grei, fastslår Håkon Svaland.

Når siste runde i IBU-cupen går av stabelen kommende helg er han på plass på Os i Østerdalen. Der håper han å sikre en pallplass i Norgescupen sammenlagt.

– Ja, jeg er litt spent på åssen denne turen til Kontiolahti har påvirka formen, men jeg håper på en pallplass i Norgescupen, sier 23-åringen til Birkenesavisa.