Full fart i parken

SJEF: Linda Ellingsen har tatt ansvar for hundeparken på Tollnes, men får god hjelp av medlemmene i parkens Facebook-gruppe.

De firbeinte er i ekstase når de nærmer seg inngjerdinga på Tollnes. Den siste tida har de tobeinte satt området i stand.

– Vi holder på å pusse opp området på dugnad. Materialene har vi fått rundt forbi, og vi har satt opp en ferdighetsløype for hundene, sier Linda Ellingsen til Birkenesavisa.

Hundeparken på Tollnes ble etablert for seks år siden, men har de siste årene vært preget av forfall. Nå er det tatt grep om høyt gress, busker og ugress, og bruken av området er på vei opp.

– Bua her borte skal bli et leskur for de tobeinte, slik at det blir litt mer komfortabelt for oss når det snør og regner, og været er på sitt dårligste. Vi ønsker jo å ha det litt sosialt, sier Ellingsen.

Håper på flere

Til tross for at det regner lett, møter et halvt dusin hundeiere opp når Birkenesavisa besøker hundeparken mitt på dagen en helt vanlig torsdag. Gjennom en gruppe på Facebook avtaler folk å møtes, og mange stikker også innom når de går tur på stien mellom hundeparken og Glassfiberen.

– I løpet av en uke er det ganske mange innom, men vi håper gjerne enda flere kommer på besøk av og til. Det er veldig kjekt både for hundene og menneskene, sier Ellingsen.

I utgangspunktet er hundeparken til for nettopp hundene. Spesielt når det er båndtvang setter mange hunder pris på å løpe fritt på det innegjerda området. Bieffekten, sosialt samspill mellom de tobeinte, er det ingen som protesterer på.

Viktig sosialisering

– For hundene er det viktig å sosialisere seg. Du ser med en gang at de er lykkelige her, og allerede når de nærmer seg merker du at noe skjer med hundene, sier Ellingsen.

Til hundeparken på Birkeland kommer det folk og dyr fra hele Sørlandet. Så vidt Birkenesavisa kan få på det rene har parken hatt besøk helt fra Tvedestrand. I dag kommer ekvipasjen som har reist lengst fra Lillesand.

– Vi reiser fra Lillesand fordi vi ikke har noe slikt tilbud der. Det er absolutt verdt kjøreturen, for hunden får leke fritt, og det er sosialt for oss andre, sier Maria Ås.

Faste gjester

Hunden Gaia ser ut til å samtykke i omtalen av tilbudet på Tollnes, og er travelt opptatt med de andre firbeinte som freser rundt. Ruth Smeland Thue mener tilbudet er fantastisk.

– Det er sosial trening for hundene, og de lærer seg å tolke signaler og blir mer harmoniske dyr. Når de lærer å være sosiale unngår man slåsskamper, og andre problemer, sier Thue.

Den siste uka har hun sammen med hunden Brutus vært i hundeparken nesten hver eneste dag.

– Når jeg ser hvordan hundene koser seg her nede, ja, da koser jeg meg også, sier hun.

SOSIALT: Maria Ås (i midten) reiser fra Lillesand. Ruth Smeland Thue bor på Birkeland.

VELKOMMEN: Alle med hund er velkommen til hundeparken, og gjensynsgleden er ofte stor.