I bedre forfatning

FORNØYD: Ett år etter flommen sier Knut Åsmund Aamlid seg godt fornøyd med oppryddingen i området, og samarbeidet med forsikringsselskapet før renoveringen av byggene hans på Tollnes. Han savner imidlertid informasjon om fremtidig flomvern.

Ett år etter flommen er flere bygninger på Tollnes renovert.

Det er nå ett år siden flommen skapte store ødeleggelser i Birkenes. Industriområdet ble hardt rammet, og det siste året har det foregått en storstilt renovering av området.

Vi treffer Knut Åsmund Aamlid i et av hans bygg, som ligger like før avkjørselen til Foss fabrikker for å høre hvordan situasjonen er nå i området. Hva har skjedd det siste året?

– For egen del så har jeg brukt store deler av året på å oppjustere både dette bygget, og nabobygget som tidligere huset byggsenteret. Begge byggene er nå tilbake i bedre forfatning enn de var før flommen. Det tidligere byggsenteret huser nå flere kontorer, lager og et verkstedlokale, sier han.

Mye dokumentasjon

Aamlid innrømmer at det har vært mye arbeid.

– Først var det veldig mye dokumentasjon overfor forsikringsselskapene, før vi i det hele tatt kunne ta til med den omfattende renoveringen. Når det er sagt så forstår jeg at de fleste her på området er godt fornøyd med forsikringsselskapene og deres evne og vilje til å rydde opp i ettertid av flommen, sier han, og legger til:

– Nå er vi veldig godt fornøyd med resultatet og ser optimistisk fremover.

– Frykter du at det kan skje igjen?

– Tja, si det. Egentlig ikke, i hvert fall ikke i et sånt omfang. Om dette nå var en tohundreårsflom så regner jeg med at jeg ligger under torva neste gang dette skjer, sier han.

Savner informasjon

Selv om Knut Åsmund Aamlid håper det ikke skjer igjen, så er han veldig interessert i å få vite om kommunen er kommet noe videre i arbeidet med flomsikring av området.

– Vi hører ingenting, men jeg snakker nok for samtlige her nede når jeg sier at vi savner informasjon om planlagte tiltak. Vi vet det er tatt noen grunnprøver her i forhold til flomsikring, men hører egentlig ikke noe fra kommunen, sier han.

Ellers forstår Birkenesavisa at Oddvar Ivarssons bygg like ved miljøstasjonen er renovert, likeså miljøstasjonen og bygget til Pål Åge Heia, som nå huser treningssenteret Pust og Pes.