Fløyet til Ullevål

ULYKKE: Det skal ifølge politimesteren ikke dreie seg om et vådeskudd.

Politimannen som ble skadet i dagens ulykke på Flakke Loner er fløyet til Ullevål.

– Han ble oversendt til Ullevål sykehus i ettermiddag. Tilstanden er fremdeles alvorlig, men stabil, sier politimester Kirsten Lindeberg til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Det var tirsdag formiddag en politimann i Agder politidistrikt pådro seg alvorlige skader i forbindelse med en hendelse på politiets øvingsarena på Flakke Loner. I en pressemelding understreker politimesteren at det ikke er snakk om et vådeskudd, men bringer lite lys over hva som har hendt.

Etterforskningsleder Helle Gulseth i Spesialenheten bekrefter overfor Færdrelandsvennen at de tirsdag kveld er i gang med undersøkelser på stedet. Avisa skriver også at politiets bombegruppe er på plass for å sikre åstedet. De skal i kveld undersøke området med metalldetektor.

Spesialenheten har opprettet en sak etter straffelovens paragraf 188, som gjelder uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver.

– Spesialenheten er nå på plass på området, men hvor raskt vi har et svar på hva som har skjedd er vanskelig å si. Før vi kan trekke noen konklusjoner jobber teamet nå med å danne seg et overblikk og med å snakke med folk, sier Gulseth til VG.