Politimann skadet i ulykke

ULYKKE: Området på Flakke Loner er sperret av. FOTO: TRULS THONHAUGEN

En politimann ble tirsdag formiddag skadet i en ulykke på Flakke Loner på Birkeland.

En politimann i Agder politidistrikt pådro seg alvorlige skader i forbindelse med en hendelse på politiets øvingsarena på Flakke Loner tirsdag formiddag, melder politiet i en pressemelding.

Klokka fem på ti tirsdag formiddag ble en politimann skadet i en ulykke. Det melder operasjonssentralen ved Agder politidistrikt klokka 11.35.

– Han er fraktet til sykehus. Spesialenheten er varslet og håndterer sak og media videre, skriver operasjonsleder Per Kristian Klausen på Twitter.

Flere politibiler til sykehuset

Informasjonssjef Rune N. Jonassen ved Sørlandets sykehus Kristiansand opplyser til Fædrelandsvennen at sykehuset har tatt hånd om én person. Ifølge avisa skal flere politibiler, både uniformerte og sivile stå parkert utenfor akuttmottaket på sykehuset.

Tirsdag formiddag har det vært svært mange politibiler i utrykning gjennom Strøget. Birkenesavisa har ikke lykkes å få kontakt med operasjonssentralen.

– Det er for tidlig å si hva som har skjedd, men det skal ikke være et vådeskudd. Politimannen er kjørt til sykehuset i Kristiansand. Han skal være alvorlig skadet, og pårørende er varslet, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg i pressemeldinga.

Spesialenheten undersøker

Birkenesavisas reporter på stedet forteller at området er sperret av i påvente av spesialenhetens undersøkelser. Sørlandets sykehus melder klokka 13.00 at én person er ankommet akuttmottaket med alvorlige skader. Sykehuset betegner tilstanden som stabil.

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og har opprettet en sak som gjelder straffelovens paragraf 188, som omhandler uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver, sier Helle Gulseth, etterforskningsleder og påtaleansvarlig i Spesialenheten til NTB.

Til Agderposten sier politimesteren at dagens øving på Flakke Loner var en helt ordinær IP-trening. Det vil si trening for innsatspersonell.

– Det er forferdelig leit. Jeg har stor medfølelse for de pårørende, som er varslet om hendelsen. Og jeg synes det er veldig leit for han som ble skadet, selvfølgelig, og kollegene hans. Dette er en sånn ting vi ikke ønsker skal skje, sier Lindeberg.

ULYKKE: Det skal ifølge politimesteren ikke dreie seg om et vådeskudd. FOTO: TRULS THONHAUGEN