Fire på dugnad

DUGNAD: Ordfører Anders Christiansen (Ap), kommunalsjef Halvor Nes med Sol Aurora Nes Nyhus. Ola Nikolai Nes Nyhus i bakgrunnen er opptatt med å plukke søppel.

Laber interesse for søppeldugnad.

– Jeg er nok noe skuffet, men kanskje ikke så overrasket. Det har blitt lagt ned adskillige dugnadstimer etter flommen, men det hadde vært fint å få fått rydda litt langs Moelva også, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

– Kommer du til å innby til ny dugnad langs elva?

– Det tviler jeg på, men det er jo fortvila med all den plasten som blir liggende, selv om området her langs Moelva tydeligvis ikke er så galt som vi fryktet, sier han.

Fire kom

Birkenesfolk synes kanskje de har gjort nok. Det har vært dugnad langs elvestien og langs Tovdalselva. Når det så innbys til dugnad langs Moelva fra Tveitekrysset og nedover mot Lillesand var det ikke mange som stilte opp.

En noe skuffet ordfører, som må konstatere at blir ensomt langs Moelva der han går sammen med kommunalsjef Halvor Nes, som riktignok har tatt med seg sine to barn. Så det er hvert fall fire søppelplukkere denne lørdagen.

Seier til Lillesand

Dugnadssjefen i Lillesand, Bjørnar Heldal kan rapportere om femti personer og hundre søppelsekker fra Lillesands del av Moelva.

– Vi er strålende fornøyde, sier Heldal.

Han har ikke noe godt svar på hvorfor Birkenes ble slått av Lillesand denne gangen.

– Etter hva jeg har hørt, har det vært godt fremmøte på andre søppeldugnader i Birkenes, sier Heldal.