Ferdig i Fremskrittspartiet

UTMELDING: Ingebjørg Godskesen melder se ut av Fremskrittspartiet. Her fotografert på Herefoss under en helt annen anledning.

Vil fortsatt jobbe for partiets saker, men melder seg ut av partiet av hensyn til familien.

– Det har lenge vært vanskelig for meg å være medlem av Fremskrittspartiet, ikke på grunn av programmet, men på grunn av måten lokallag og meg selv blir behandlet. Disse siste dager har vært ekstremt tunge, og jeg har måttet tvinge meg selv til å gå på møtene, skriver Ingebjørg Godskesen i en epost til generalsekretær Fredrik Ferber i Fremskrittspartiet seint mandag kveld.

Som mottaker av eposten står også en rekke av Sørlandets mange lokalaviser. Godskesen skriver at hun i 17 år har arbeidet for Fremskrittspartiet, de siste åtte årene på Stortinget.

– Jeg må ta hensyn til meg selv og min familie, da det i en slik situasjon ikke bare er jeg som sliter, men mine barn sliter også på grunn av det som skjer, skriver hun.

Intern strid

Det som skjer er en indre uenighet i partiet, hvor Godskesen i Stortinget stemte mot tvangssammenslåing av kommuner i tre tilfeller, mot stortingsgruppas ønske. Frp svarte med å ville frata henne internasjonale verv i henholdsvis Europarådet og Nordisk råd. Striden stikker derimot dypere, og i hele vinter har Fremskrittspartiet på Sørlandet ligget i strid internt.

– Jeg kan ikke si jeg har møtt veggen, selv om jeg har sett veggen nærme seg de siste ukene. Jeg kjenner at jeg ikke lenger passer inn i et parti som tenker mer på de som mobber, enn på de som politisk ønsker å gjøre en god jobb. Jeg har lenge forsøkt å ta opp de problemer vi har i Aust-Agder og som jeg ser på som en ukultur, uten å bli hørt. Dette er bare trist og sårt, skriver hun.

Jobber for sakene

I eposten skriver hun at hun var sikker på at hun skulle være medlem av partiet livet ut. Slik ble det ikke. Utmeldelsen gjelder ifølge Godskesen med umiddelbar virkning.

– Men jeg kommer til å jobbe for Frp sine saker, om jeg er medlem eller ikke, da de sammenfaller med mine meninger og interesser, påpeker hun.

Tveit fornøyd

Til Fædrelandsvennen sier organisatorisk nestleder i Aust-Agder Fremskrittsparti, Odd Gunnar Tveit, at han har ventet på utmeldelsen fra Godskesen. Til avisa sier Tveit at han er lettet.

– Det er jo trist, men jeg er i grunnen bare glad. Hun har bare sjauet det siste halve året. Hun har vært voldsomt bitter i det siste. Og når hun ikke vil jobbe for partiet, er det jo like greit, sier han.