Jubilerer med veldedighetsforestilling

Anne Svendsen foran kulturarenaenINVITERER: – Hjertelig velkommen! Dette blir veldig moro for mange, sier Anne Svendsen, som i anledning sin 60-årsdag setter opp to forestillinger i Valstrand kulturarena til inntekt for Anna Ministries.
Anne Svendsen foran kulturarenaen

INVITERER: – Hjertelig velkommen! Dette blir veldig moro for mange, sier Anne Svendsen, som i anledning sin 60-årsdag setter opp to forestillinger i Valstrand kulturarena til inntekt for Anna Ministries.

KULTUR. I år runder Birkenes’ kulturfyrverkeri Anne Svendsen 60 år. Det vil hun markere med en festforestilling i kulturarenaen, der alle inntektene går til Anna Ministries.

Du vet, jeg elsker jo forestillinger, men hadde jeg ikke fylt seksti, så hadde jeg ikke gjort det på dette tidspunktet, sier Anne og ler sin velkjente latter. ”Det” er en veldedighetsforestilling i kulturarenaen på Valstrand skole. Det vil si, det er ikke bare én, men to forestillinger, henholdsvis 22. og 23. juni, der et knippe av ungdommene Anne har ”kultivert” gjennom mer enn et tiår som regissør og instruktør i Birkebilla Musikkteater, stiller opp.

Lokale artister

For kulturinteresserte birkenesinger burde navn som Anette Lyngbø og Christian Hestø, Anne Windsland, Eirin Tesaker Olsen, Linda Vehusheia Larsen, Hege Nesset, Mari Uldal, Martine Kornbrekke og Janna Sommerset Risdal være velkjente. Minst fire av Annes egne barn skal opptre; Åse og Ane, Liv og Ida. Humor blir det også, i regi av trioen Mads Kristian Imenes, Håvard Tveito og Bård By, som var med i oppsetningen av Arne Bendixens ”På Egne Ben” i 2002. I tillegg skal Elise Sløgedal synge en sang som er helt spesiell for jubilanten. Hvorfor, røper vi ikke. Den som sikrer seg billett får se og høre.

Bjarne Bjorvatn konferansier

Men det stopper ikke der. Det blir både sang- og filminnslag om Anna Ministries, så publikum får en pekepinn om hva pengene går til. Det blir filminnslag fra tidligere Birkebilla-oppsetninger, og så blir det selvsagt noe godt å spise i pausen.
– Og så må vi ikke glemme Bjarne Bjorvatn som skal være konferansier. Det var han som ga meg ideen til hele forestillingen da jeg så ham lede BirkenesAvisas jubileumsfest i januar, forteller Anne. Hun deler rundhåndet ut ros til alle, inklusive Rune Risdal som i disse dager sitter og svetter over pc’en der han redigerer filmklippene publikum skal få se, og Erik Thonhaugen, som har sagt seg villig til å kjøre lys og lyd, helt gratis.
– Du må huske på at dette er en ren dugnadsforestilling. Alle er bare kjempesøte og stiller opp gratis, roser Anne.

Ungdomslaget ”sponser”

Som en gest til jubilanten har Birkenes Ungdomslag tilbudt seg å dekke leien av kulturarenaen, slik at inntektene kan gå uavkortet til det gode formålet. En svært gunstig leieavtale med en velvillig kommune bidrar også til å gjøre de to festforestillingene mulig.
– Så nå håper jeg riktig mange kjøper billett. Klarer vi å få 150 stykker på hver forestilling, så blir det førti tusen til Anna Ministries, kvitrer jubilanten. Billettsalget vil bli nærmere annonsert med plakater. Fram til 25. mai vil billettene være forbeholdt Anna Ministries’ faddere, deretter er det fritt fram for oss alle.