Ble løpt i senk

TØFFE TAK: Christina Stray Imenes noterte seg for to nye scoringer, men fikk det tøft mot et hardtkjempende Våg. Her er BIL-kapteinen i aksjon i fjorårets hjemmekamp mot Rygene, som kommer til Birkenesparken tirsdag kveld.

Våg ledet noe flatterende 2-1 til pause, men løp BIL-damene i senk i andre omgang og vant fullt fortjent 5-2 i onsdagens 3. divisjonsoppgjør på Vågsbygd idrettsplass.

– Jeg følte at det var ufortjent at de ledet til pause, men i andre omgang ble vi overkjørt på tempo og duellvilje. De løp oss rett og slett i senk. Dette var en kraftig lærepenge, innrømmer BIL-trener Trond Endresen til Birkenesavisa.

BIL tok ledelsen

Birkenes tok føringa fra avspark og fikk uttelling allerede etter seks minutters spill da kaptein og storscorer Christina Stray Imenes fikk et oppspill, vendte opp med ballen og klemte til med venstreslegga.

– Et fint mål, konstaterer BIL-treneren, som så laget sitt dominere de første ti minuttene på Vågsbygd-kunstgresset.

Etter hvert kom vertene mer med i spillet, men Birkenes kjempa til seg et spillemessig overtak igjen, for så å få to baklengs rett i fleisen i det 40. og 42. spilleminutt.

Øyner nytt håp

– Vi har flere gode skuddmuligheter på en-null og burde gått opp i både to og tre-null. Så scorer de to på rappen rett før pause. Da mister vi litt av gnisten, sier Endresen.

Når Våg legger på til 3-1 rett etter hvilen synker moralen ytterligere hos hvittrøyene. Når så kaptein Stray Imenes reduserer til 2-3 etter 67 minutter på samme vis som hun ga laget ledelsen, øyner BIL-treneren nytt håp.

– Da tenker jeg vi kan klare å snu mentaliteten igjen og jage en ny scoring, sier Endresen.

Håpet varer i seks minutter. Da går Våg opp i 4-2, og lufta går ut av BIL-ballongen. Ti minutter før slutt fastsetter hjemmelaget sluttresultatet til 5-2.

Skadde nøkkelspillere

BIL-treneren liker ikke å skylde på skader, men innrømmer at laget merker fraværet av midtstopperne Siri Anette Sørlien og Trine Birkeland.

– De er to ledertyper og duellspillere som går i krigen og pisker de andre opp. Det er veldig merkbart når de er borte, sier Endresen.

Han tør ikke si når de skadde midtstopperne, som sliter med henholdsvis leddbånd- og kneskade, er kampklare igjen. Han håper imidlertid fraværet av de to nøkkelspillerne kan få andre spillere til å stå fram.

Spår en tøff vår

Birkenes ligger nå på 6. plass etter to seire og tre tap på de fem første seriekampene. Treneren tror det kan bli tøft å beholde plassen blant de seks beste, som sikrer fortsatt 3. divisjonsspill etter sommerferien.

– Vi får en tøff vår, men vårsesongen er fortsatt bare halvspilt, så vi må ikke gi opp ennå, fastslår han.

Tirsdag venter en ny nøtt på BIL-damene, når tredjeplasserte og formsterke Rygene kommer på besøk til Birkenesparken. Kampstart er 20.00.

Kampfakta

Våg – Birkenes 1 5-2 (2-1)

Bane: Vågsbygd idrettsplass kunstgress

Mål: 0-1 (6) Christina Stray Imenes, 1-1 (40), 2-1 (42), 3-1 (48), 3-2 (67) Stray Imenes, 4-2 (73), 5-2 (80)

BILs lag (4-2-1-2-1): E. Aanesland – M. Mosfjell, M.K. Holthe Rismyhr, J. Birkeland Sørlien, C. Fjordholm – H.S. Aronsen, H. Helleland – E. Skomedal Kræmer – T. Strigen Reiersølmoen, H. Mollestad – C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: L. Bergstrøm Kristengård, T. Hjorth Hye, T. Frigstad. E. Jahnsen Nordanger, H. Ohrvik

Birkenesavisas spillerbørs

3 poeng – Johanne Sørlien

2 poeng – Elice Kræmer

1 poeng – Christina Stray Imenes