Dramatikk på Raen

RAEN: Et vogntog har kjørt seg fast på Raen. I forkant sees en garasje. FOTO: ANN HELEN LAUKUS

Lastebilsjåfør kjørte seg fast på Raen. Overnatta hos ektepar isolert fra resten av bygda.

– På det verste sto vannet helt under garasjetaket. Bilene der inne er fullstendig druknet, og bilen som sto utenfor ble naturlig nok tatt først, sier Ann Helen Laukus til Birkenesavisa.

Sammen med ektemannen Willy John bor hun på Raen, et av stedene i Birkenes som er rammet av flommen. Ekteparets hus ligger slik til at de er isolert fra resten av bygda, men når Birkenesavisa ringer tirsdag morgen har de både strøm og mat, og klarer seg.

– Søndag måtte vi ro ut og redde en mann som hadde kjørt seg fast med vogntoget. Vi fikk reddet ham ut, og brakt ham i sikkerhet. Han kunne jo ikke sitte der i vannmassene, så han overnattet hos oss før vi rodde ham ut i går, sier Laukus.

Huset deres er ikke direkte påvirket av flommen. På det høyeste strakte vannmassene seg opp til noen støttepilarer. Laukus tror huset skal holde, selv om det tirsdag raser litt jord utenfor.

– Dette er mektige greier, og verre enn vi noen gang kunne forestilt oss. Det er helt forferdelig. Nå sitter vi og venter på at vannet skal trekke seg tilbake, sier hun, og legger til:

– Av og til utspiller det seg noen komiske bilder, som når naboen ror forbi i kano over den to meter høye tuja-hekken vår. Vi kan nok le av dette seinere, men akkurat nå er det krevende.

DRONE: Bildet viser huset til ekteparet Laukus og det havarerte vogntoget på veien nedenfor. FOTO: HARALD RUGSLAND