Briljerte mot serielederen

STORSPILTE: BILs høyrekant Knut Arild Espegren var i storslag mot serieleder Froland. Her spiller han tunnel på venstrebacken, som hadde en usedvanlig travel dag på jobb.

Knut Arild Espegren var Birkenes’ suverent beste spiller i 5. divisjonsoppgjøret mot Froland. Hvittrøyene spilte jevnt med serielederne, men nok en gang ble det et knepent tap.

– En god kamp for meg, men det hadde smakt med et mål, sier Knut Arild Espegren.

Han var spesielt god i første omgang, da han formelig herjet med Froland-forsvaret.

– Første omgang var veldig bra, selv om vi får to kjappe imot. Andre omgang får vi ikke til like mye framover, men vi står på. De her (Froland) slo jo Lillesand 16-0 i forrige kamp, det sier kanskje mye om Lillesand, men Froland er ikke noe dårlig lag når de vinner så mye på seniornivå, fastslår høyrekanten.

Storseieren over Lillesand fortalte i klartekst at frolendingene er i flytsonen om dagen. Det var de også de første 20 minuttene i Birkenesparken lørdag ettermiddag.

Etter drøye ti minutters spill må BIL-keeper Thomas Salvesen hente fram en feberredning på en hundreprosentsjanse fra kort hold, sekunder etter smeller ballen i tverrliggeren bak BIL-keeperen. Et par minutter etter ligger ballen i nota bak Salvesen etter en opprulling tatt ut av læreboka.

Så går det ytterligere fem minutter før Froland får fortjent straffe når en spiller blir hektet rett innenfor BILs 16-meter. Straffesparket settes i mål via stanga.

Våknet etter hvert

Alt tyder på at dette kan bli en nitrist ettermiddag i Parken, sett med birkenesøyne. Men etter drøye 20 minutters spill begynner hjemmelaget å våkne.

Først setter Jon Frigstad et skudd rett på Froland-keeperen etter et strålende raid av Knut Arild Espegren. I neste angrep får Birkenes corner. Den heades elegant i nettet av Steffen Mollestad, og det står 1-2 til pause.

Etter hvilen skjer det lite før det er gått 11 minutter. Da hektes Gjøran Mollestad inne i Froland-feltet, og dommeren peker på nytt på straffemerket. Straffen setter Jarl Erling «Huni» Andreassen inn, helt nede ved stolperota. 20 minutter ut i omgangen blåser Froland en kjempesjanse over, før BIL-forsvaret serverer gjestene seiersmålet på sølvfat ved å la en Froland-spiller løpe ballen i mål fra 16-meteren.

Dermed tar frolendingene et nytt steg mot opprykk til 4. divisjon, mens birkenesingene må tåle et nytt knepent tap mot lag høyere plassert på tabellen. Til BIL-trenerens store frustrasjon.

Burde hatt poeng

– Jeg vil si at vi absolutt burde hatt ett poeng her. Spillemessig er vi forferdelig dårlige de første tjue minuttene, men siste halvdel av førsteomgang spiller vi jevnt med dem og er kanskje litt bedre, faktisk. Andre omgang begynner de litt bedre, men andre halvdelen synes jeg vi er best igjen. Vi har mange gode muligheter, men så får de det lettkjøpte målet, oppsummerer trener Tor Ivar Ruud.

Han kan imidlertid se lyspunkter.

– Spillemessig er vi inne i en veldig god trend nå, selv om vi ikke får poeng i dag. Vi klarer å spille, og vi spiller oss fram til muligheter. Nå har vi Donn 2 (3. plass, journ. anm.) i neste kamp, men det er ingenting som tilsier at vi ikke skal spille jevnt med dem også, presiserer Ruud.

Mens Froland befestet posisjonen på toppen av tabellen, ligger Birkenes fortsatt på fjerde siste plass, dog med ti poengs margin ned til neste lag, Randesund 2.

Kampfakta

Birkenes – Froland 2-3 (1-2)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 0-1 (13), 0-2 (18), 1-2 (26) Steffen Mollestad, 2-2 (56, str.) Jarl Erling Andreassen, 2-3 (66)

BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – L. Terjesen, T. Holte, L. Aamlid, S. Flaa (R. Imenes 10 min) – S. Mollestad, J.E. Andreassen – J. Sundtjønn (Y. Ibrahim 10 min), G. Mollestad, K.A. Espegren – J. Frigstad

 

Birkenesavisas spillerbørs:

3 poeng – Knut Arild Espegren

2 poeng – Steffen Mollestad

1 poeng – Lasse Aamlid