Ble for lette

GOD: Thomas Salvesen spilte en god kamp i BIL-buret borte mot Øyestad, selv om det ble fire baklengs. Her rydder han opp i feltet i hjemmekampen mot samme lag for ei snau uke siden.

Med syv førstelagsspillere i minus gikk Birkenes på en real skrell i vårsesongens siste seriekamp, borte mot Øyestad.

– Vi mangler for mye folk og må stille med et veldig ungt lag. Da blir vi rett og slett litt for lette for dem, forklarer BIL-trener Tor Ivar Ruud, etter å ha sett laget sitt tape 4-0 for Øyestad, som hvittrøyene spilte uavgjort mot i Birkenesparken i forrige serierunde.

Birkenesingene hang godt med de første 45 minuttene og holdt hjemmelaget til 0-0 til pause. Men utover i andre omgang raknet det.

– Da brekker de oss over, og de får kampen inn i sporet de ønsker, med lange baller og mye dueller. Da klarer vi ikke å stå imot. Vi prøver, men de er tøffere enn oss, innrømmer Ruud.

Forsvarsblemmer

Første baklengs kommer cirka ti minutter ut i omgangen, når en Øyestad-spiller setter returen etter en corner i nettet fra kort hold. Ti minutter etter er det klart for 2-0 når et innlegg fra sida når en Øyestad-spiss som uforstyrret får heade ballen i mål. Det tredje målet, cirka fem minutter deretter, skyldes en markeringsglipp i BIL-forsvaret.

På det fjerde og siste målet for kvelden runder en Øyestad-spiller to BIL-forsvarere og setter ballen i nota bak en sjanseløs Thomas Salvesen i BIL-målet.

Ser fram mot høstsesongen

– Nå må vi se fram mot høstsesongen, der vi forhåpentligvis får tilbake en del av spillerne som har vært skada eller borte av andre årsaker i det siste, sier Tor Ivar Ruud. Han ramser opp syv spillere som alle normalt forsvarer en plass i startelleveren. Blant dem forsvarsbautaen Lasse Aamlid, brødrene Steffen og Gjøran Mollestad og midtbanemotoren Christer Dahle.

Nettopp sårbarheten for skader og potensielle førstelagsspillere på jobb eller ferie har gjort vårsesongen til en berg og dalbane.

Manglende kontinuitet

BIL-treneren håper to ukers fotballferie skal gjøre susen.

– Vi har vel ikke stilt med samme laget i to kamper på rad i vår, og da blir det veldig lite kontinuitet. Jeg håper vi kan få full tropp igjen til første høstkampen, da skal det bli bedre, spår Tor Ivar Ruud.

Seieren sendte Øyestad opp på 4. plass på 5. divisjonstabellen, mens Birkenes rykket ned et hakk, til 9. plass. Men det er ennå mange poeng å spille om.

Kampfakta

Øyestad – Birkenes 4-0 (0-0)

Bane: Nedenesbanen naturgress

Mål: 1-0 (55), 2-0 (65), 3-0 (70), 4-0 (87)

BILs lag (4-3-3): T. Salvesen – O.M. Byremo, R. Imenes (S. Jørgensen 30 min), J.E. Andreassen, L. Terjesen (S. Flaa 20 min) – E. Christiansen, K. Suggelia, J. Christiansen – J. Frigstad (J. Sundtjønn 45 min), J. Flakk, K.A. Espegren

 

Birkenesavisas spillerbørs:

3 poeng – Ole Morten Byremo

2 poeng – Johannes Christiansen

1 poeng – Thomas Salvesen