Bibelhistorie i fengende popdrakt

SEVEN-jentenes musikalske versjoner av sentrale personer og hendelser i Bibelen gikk rett hjem hos både små og store i Birkenes kirke lørdag kveld.

– Fantastisk at de får til noe sånt her. De er jo kjempeflinke, og så sååå mange korsangere fra Birkeland, da!

Gunnar Mollestad er mektig imponert over både SEVEN-jentene og de unge korsangerne i Birkeland barnekor og yngsteskor. Den utflytta birkelendingen, nå kommunelege i Vennesla, var en av om lag 150 publikummere som fant veien til Birkenes kirke sent lørdag ettermiddag, da Barnekoret og Yngsteskoret inviterte til konsert med den populære jentegruppa SEVEN.

Landskjente

SEVEN består av 20 jenter i alderen 10-16 år. Med base i Drammen og Rogaland har gruppa reist land og strand rundt og holdt konserter, musikaler, gospelseminarer og gudstjenester siden starten i 2000.

De har gitt ut 11 album og flere DVD’er, de har vært på Norsktoppen, og tidligere medlemmer i gruppa har gjort seg bemerket i både MGP junior, «The Voice» og «Skal vi danse». De 20 medlemmene rullerer på å reise ut på turné, syv og syv av gangen, som navnet tilsier. Denne gangen var de bare seks, da en av jentene måtte melde forfall på grunn av sykdom.

Proff regi

Det lot ikke til å legge noen demper på sang- og scenegleden til de seks friske. Gjennom en drøy time holdt de kirkelyden fanget i en verden av gullpaljetter, popmusikk og bibelhistorier, proft levert med nøye innøvd regi og koreografi.

Mot slutten av forestillingen fikk vertskapet – Barnekoret og Yngsteskoret – komme opp på scenen og vise hva de hadde lært i løpet av dagen. Konserten avsluttet nemlig en tre timer lang inspirasjonsdag de lokale korene hadde sammen med SEVEN-jentene og deres instruktør, arrangør, komponist og daglige leder Melinda Løver.

Stor inspirasjon

Inspirasjonsdagen var like vellykka som for tre år siden, da SEVEN gjestet Birkeland første gang.

– Det gir inspirasjon, og så får vi noen nye sanger vi kan framføre, sier leder for Birkeland barnekor, Reidar Sløgedal, og legger til:

– SEVEN-jentene er jo store stjerner for ungene i koret vårt. De har sett videoene deres på Youtube og kan mange av moves’ene fra før, så det er klart det er en stor opplevelse for dem å være sammen med dem og stå på samme scene som dem. Det gir en glød som varer lenge.

Så var også køen lang av barne- og yngsteskormedlemmer som ville sikre seg en signert CD, DVD eller plakat etter konserten.

Etter å ha overnattet hos vertsfamilier på Birkeland, reiste SEVEN-jentene til Herefoss søndag formiddag for å opptre under familiegudstjenesten i Herefoss kirke.