Klare for ny suksess

SNELLEKLANG: Ingrid Andås Kolstad, Anniken Botn Eikenes, Jorunn Ask Soldal, Stine Busborg Sagen, Maria Dalane, Elin Eikenes, Hilde Birkenes, Mette Tornli Nordhagen, Liv Torunn Kildefeldt og Elisabeth Stordal.

Snelleklang gjør seg klare for sin tredje konsert, og håper å fylle kirka nok en gang.

– Akkurat nå gjør vi klart til den første bandøvelsen med både band og kor. Nå får vi teste alt sammen etter at vi jentene har øvd alene fram til nå, sier Ingrid Andås Kolstad.

Ute hersker minusgradene og mørket, men inne i kjelleren på folkehøyskolen er det både lys og varme. Det er en smal sak å finne fram til øvingsrommet, når koret gir full gass.

– Vi er litt spente for dagens øving, og gleder oss til å se lydbildet som en helhet. De fleste i bandet har vært med oss tidligere, så vi er både trygge og kjente med hverandre. Nå skal vi kose oss, sier Kolstad.

– For det skal være kos å øve til julekonsert?

– Ja, og det er jo en stund til konserten ennå, så skulle det være noe, har vi tid på å justere oss. Kommer det noen nerver, så kommer de i alle fall seinere, slår hun fast.

Konserten i kirka 17. desember blir Snelleklangs tredje konsert. Som tidligere får de besøk av jazzduoen Eriksen/Halle. Kolstad mener de har lært noe nytt hver gang de har samlet bygda til konsert.

Spesielt på organiseringa, og jeg har virkelig tro på at dette blir en veldig god konsert. Første gang vi holdt konsert, for ett år siden, var det mye nytt å forholde seg til, men da kom det jo full kirke og det ble stående applaus, sier hun, og legger til:

– Det hele var ganske overveldende og rørende. Vi hadde aldri sett for oss at vi skulle samle en hel kirke, ja, til og med galleriet var jo fylt opp.

Nå satser korjentene på å levere en like god forestilling i år, om ikke bedre.

– Ja, det er klart vi ønsker en lignende opplevelse igjen, og vi håper jo publikum ønsker å komme for å høre på oss, sier Kolstad.

Nytt av året er at bandet har vokst med en el-gitarist og en blåser. Nye sanger er på plass, og koret har også fått et par nye sangere. Likevel, koret begynner å bli rimelig godt kjent med hverandre.

– Vi er jo blitt en bunnsolid gjeng, og det er viktig at vi har det gøy. Hvis ikke vil folk både se og høre det. Motivasjonen vår var jo å samle en gjeng som liker å synge, og hadde lyst til å holde konsert, sier Kolstad.

Under konserten skal jazzduoen Eriksen/Halle spille et par egne partier, mens koret både skal synge alene og sammen med duoen.

– Publikum får servert flere ulike sjangre i år, både julesanger, litt gospel og litt jazz. Ja, det blir en fin variasjon, sier Maria Bjerke Dalene.

Om litt blir billettene lagt ut for forhåndssalg. Kolstad oppfordrer folk til å sikre seg en.

– Vi vet jo ikke om det blir utsolgt, men er det ikke best å sikre seg, spør hun.

– For oss hadde det i alle fall vært utrolig gøy om det ble utsolgt, avslutter Dalene.