Beste Birkenes-junior

FINALE: Hege Nyhaven kom seg til B-finalen med Ford-en.

Trimma bilen og sikra seg plass i B-finalen.

– Det har gått helt greit. Det hadde vært gøyere med litt bedre resultater, men jeg er i alle fall i C-finalen, sier Hege Nyhaven til Birkenesavisa.

Etter å ha kjørt rundt på Rugslandsbanen i to dager oppsummerer hun helgas løp overfor lokalavisa i pausen før finaleomgangene skal kjøres. Første og andreplass i C-finalen får kjøre B-finalen.

– Nå gjelder det å kapre en av de to plassene, og klatre oppover på resultatlista, sier Nyhaven.

Og slik går det, i alle fall i C-finalen. Der kjører hun inn til en andreplass, før det blir total kollaps i B-finalen. Med åpenbare tekniske problemer med bilen triller hun inn til en solid sisteplass, etter å ha blitt tatt igjen av hovedfeltet.

– Sesongen under ett har vært rimelig grei, spesielt med tanke på at jeg ikke har hatt den beste bilen. Jeg har kjørt flere finaler, uten å nå helt til topp, sier hun.

– Du skylder på bilen, hva har du tenkt å gjøre med det?

– Nei, nå har vi trimma den til dette løpet for å få inn noen ekstra krefter, men til neste år må vi kanskje bygge en ny en. Det får tida vise, sier Nyhaven.

Hun ender på 10. plass i juniorklassen i bilcross, og blir med det beste Birkenes-fører under Rugslandsfestivalen. Jostein Raen og Lasse Flakk må ta til takke med en 12. og 21. plass.

INNERSVING: Hege Nyhaven nærmest kamera må tåle at Simon Sødal tar innersvingen på henne.