Åpner apotek på Strøget

DITT APOTEK: Ellen Brude, Bonny Stiansen Back og Hilde Fauskrud Chan åpner apotek i det gamle Kiwi-bygget.

I løpet av våren åpner en erfaren trio apotek på Birkeland.

– Vi åpner en eller annen gang i april. Konkret dato må vi komme tilbake til, for det er ikke helt fastslått. Det avhenger av bygget og litt andre ting, sier apoteker Hilde Fauskrud Chan.

Det er førsteetasje i det gamle Kiwi-bygget som nå skal bli apotek. Huseier Kolbjørn Uldal er i full sving med å gjøre alt klart før det kan monteres Ditt Apotek-skilt på fasaden.

– Vi trenger litt lørdagshjelp og den slags, men i utgangspunktet er det oss tre som skal arbeide på Birkeland. Alle tre bor i dag i Grimstad og pendler til Arendal, så nå blir det litt kortere reisevei, sier Chan til Birkenesavisa.

Satser selv

De to andre som blir å finne på apoteket er Ellen Brude og Bonny Stiansen Bach. Første uka i januar var trioen på Birkeland for å beskue sin nye arbeidsplass, og fortalte lokalavisen hvorfor de nå satser på eget apotek.

– Vi tre hadde lyst til å finne på noe selv, og siden konkurransen er stor i byene, er det lettere å etablere seg et sted hvor det i dag ikke finnes et fullverdig apotek, sier Chan.

Undersøkelsene trioen har gjort tyder på at Birkeland egner seg for et apotek.

– Dessuten tror vi at Birkeland trenger et apotek, og vi håper selvsagt lokalbefolkninga vil bruke oss. Hvis ikke får vi lite å gjøre her oppe, sier Back.

Blir fullverdig

Apoteket på Birkeland blir ikke av største slag, men det blir ifølge trioen et fullverdig apotek. Det vil komme leveranser daglig, og medisinsk utstyr og helserelaterte produkter kan skaffes etter kundenes ønsker, påpeker Chan som blir daglig leder.

– Alle tre synes det er viktig å dyrke småstedene, og det er flott å kunne bidra til akkurat det. Vi jobber jo alle på kjøpesenter nå, og merker hvordan sentrene drar folk bort fra bort fra småsteder og sentrum, sier Brude, og legger til:

– Det er kjempeflott at Birkeland har fått tannlege, og nå som apoteket kommer kan man bare lure på hva som blir det neste.

Alle medeiere

Hun har rundt 25 års fartstid i bransjen, men må se seg slått av Back som kan slå i bordet med 37 års erfaring. Sistnevnte forteller at det er mulighetene til å snakke med kunder som gjør at hun trives i bransjen.

– Et lite apotek kan kanskje tilby meg mer av akkurat det jeg liker med bransjen, sier Back.

De tre blir alle sammen medeiere i apoteket, og i tillegg har Helge Fauskrud en eierandel. Han eier fra før tre apotek i Oslo og Akershus.

– Vi ønsker å kunne tilby god og sikker kundeveiledning, med bedre tid til hver enkelt kunde. Det er viktig for oss å strekke oss langt for å komme kunden i møte, sier Brude.