Avslutter skoleåret med løvebrøl og latter

GØY PROSESS: Børge Brakestad, som spiller Simba som voksen, synes hele prosessen med å sette opp musikal har vært gøy.

Avgangselevene på Birkeland skole viser frem «Løvenes Konge».

– De er en utrolig kreativ og sammensveiset gjeng, sier Maren Stakkeland.

Hun er kontaktlærer for 7. trinn på Birkeland skole, og har regissert elevenes avslutningsforestilling «Løvenes Konge» med hjelp fra flere lærere. Elevene selv har kommet med en rekke innspill og ideer underveis.

– Det har vært veldig gøy, sier Børge Brakestad (13), som spiller Simba som voksen.

– Vi har brukt mye tid på musikalen, og det er veldig gøy å få vise den frem, sier Miriam Rønning. Hun spiller Simba som ung.

Mandag og tirsdag holdt de fem forestillinger totalt, og elevene kan snart ta ferie med god samvittighet.

– Vi har arbeidet med musikalen to timer hver uke siden mars, og nå mot slutten jobbet vi ekstra mye, forteller Hanna Røstad Matre (13).

På scenen fikk publikum se henne som Scar, Simbas sleipe onkel. Publikum fikk også møte de bekymringsløse og lattermilde kompisene Timon og Pumba. Nala spiller en sentral rolle i stykket, ikke minst mot slutten da hun endelig finner Simba, som alle tror er død.

– Det har vært veldig gøy. Vi har øvd mye, særlig mot slutten, så jeg følte det gikk veldig greit å huske på alt, sier Julia Adamczyk (13), utkledd som Nala.

I tillegg til alle elevene som sto på scenen var også flere involvert i kulissene, blant annet med kostymer, lys, lyd og musikk.

– Elevene har samarbeidet veldig godt hele veien, og jeg synes de har gjort en god jobb, avslutter kontaktlæreren.