Tveit på Tinget

TALETID: Odd Gunnar Tveit (Frp) på Stortingets talerstol tirsdag. Til venstre Stortingets andre visepresident Kenneth Svendsen, også han fra Fremskrittspartiet. FOTO: Jostein Nissen-Meyer / Frp

TALETID: Odd Gunnar Tveit (Frp) på Stortingets talerstol tirsdag. Til venstre Stortingets andre visepresident Kenneth Svendsen, også han fra Fremskrittspartiet. FOTO: Jostein Nissen-Meyer / Frp

Hele forrige uke stilte Odd Gunnar Tveit (Frp) på Stortinget. Det ble også tid til politikernes første innlegg i nasjonalforsamlinga, på bred dialekt.

– Jeg tror ikke det er så veldig farlig sammenlignet med kommunestyret i Birkenes, men litt mer skummelt blir det jo, sier Odd Gunnar Tveit (Frp) til Birkenes Avisa.

Den folkekjære lokalpolitikeren fra Steinsland reiste forrige uke til hovedstaden for å møte for partiet på løvebakken. Ingebjørg Godskesen (Frp) har nemlig kastet inn håndkledet til fordel for influensa. Dermed rykker Tveit opp stortingssalen, i og med at han er 2. vararepresentant for partiet.

– De andre i partiet mente jeg måtte prøve meg med et innlegg, siden jeg aldri før har vært på talerstolen i Stortinget. Jeg har jo møtt et par ganger, men da uten å tale, sier Tveit, i forkant av Stortingets spørretime tirsdag.

Frp-politikeren gikk på talerstolen i Stortinget rundt halv to tirsdag. Det var integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) som måtte svare på et spørsmål fra blant annet Kjell Ingolf Ropstad (KrF) om omsorgsituasjonen for enslige mindreårige asylsøkere.

– I hele 2014 kom det rundt 1.200 enslige mindreårige asylsøkere til Norge, mens rundt 3.800 kom fra januar til oktober 2015. Ja, det er helt «harli», sier Tveit fra talerstolen.

Han poengterer videre at mulighetene for varig opphold og en bedre økonomisk framtid for familien, kan være årsaken til at mindreårige sendes vekk fra familie og kjente.

– Vi vet at enslige mindreårige i stor grad er sendt til Europa av sine foreldre. Barna benyttes i et kynisk spill der foreldrene går i kompaniskap med hardbarka menneskesmuglere. President, vi må gjøre det vi kan for å hindre at barn sendes ut på en livsfarlig ferd over Middelhavet og gjennom Europa, sier birkenesingen.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!