– Har hørt at det er fryktelig vanskelig å få plass på sykeheimen

 

Jeg har alltid sett opp til folk som arbeider og strever, og får til noe. Ja, og i tillegg kanskje har arbeidsfolk på lønningslista. Birkeland har mange sånne personer. Det er ikke til forkleinelse for de som steller med de gamle på sykeheimen eller de som arbeider på bedriftene på Birkeland. Men mange har et strevsomt liv og får til noe. Blir de rike så er det heilt greit for meg. Jeg mener vi burde oppmuntre og heie på sånne folk.

Det var motsatt av å heie på Øystein Væting da planutvalgets flertall ga avslag på å gi dispensasjon på ein 6-mannsbolig i Smedens Kjerr. Jeg må presisere at Jeanette Heia fra INP og jeg fra FrP stemte for å gi dispensasjon. Øystein sa at det kanskje ikke ble noe av prosjektet hvis han måtte ha reguleringsplan. Reguleringsplanen ville ta ett år lenger enn ved å gi dispensasjon. På grunn av reguleringsplan så ville leilighetene bli mellom 50-80 tusen kroner dyrere enn om vi hadde sagt ja til dispensasjon. Vi trenger boliger nå. Vi trenger billige boliger. De samme som ikke ønsker bolig, ønsker flyktninger som nettopp trenger boligene. Det er mangel på boliger på Birkeland. Jeg kjenner folk som flytter til Lillesand for å få bolig, på grunn av boligmangel på Birkeland. Nå som det er nedgangstider, så er det viktig at byggefirmaene har noen prosjekter. Litt skuffet over Høyre som i flere saker sier nei til sånne flotte prosjekter som Øystein Væting har, og mange i Høyre sa nei til næringsområde på Rugsland og ikke minst vindmøllene.

Jeg tenker at når jeg blir gammel og tar Massey-Fergusonen og plasserer stresslessen fra Ekornes på den blå tilhengeren og kjører til sykeheimen for å ha de siste årene på heimen. Da tenker jeg at jeg setter meg i stresslessen, har kaffe og blautkake og Oskar Sylte pærebrus i glasset og tenker tilbake på livet som politikker. Har jeg gjort nok for å hjelpe folk, eller har jeg prøvd å gjøre det vanskelig for folk flest. Da håper jeg at jeg kan tenke tilbake på at jeg har gitt dispensasjoner, lagt til rette for industri, og kjempet for at grunneierne kunne utnytte eiendommen sin til vindkraft. Vindkraften som alle vet at det ikke ble noe av.

Noe jeg ikke er så stolt av, er hvis jeg har hengt ut noen av de som arbeider på kommunehuset. Vi politikere bør ikke blande oss inn i sånne bagateller som når brøytestikkene blir satt ned eller hvor mange meter der er mellom brøytestikkene. Eller avstanden brøytestikkene er fra asfalten. Vi må ha tillit til våre ansatte.

Jeg synes det er synd at Herefoss private barnehage legges ned. Jeg kunne ønske at den private barnehagen hadde kunne fortsette. Jeg vet at regjeringens mål er å bli kvitt private barnehage, og det har de lykkes med på Herefoss. Det beste hadde vært at kommunen hadde betalt til den private barnehagen på Herefoss, for at de kunne fortsatt ha privat barnehage. Men når ikke det går, så tror jeg det ble ei god løysing at barnehagen blir flyttet til Herefoss skole. Vi må ha barnehage på Herefoss.

Jeg kan ikke skjønne partier som er imot at barnehageeiere skal tjene penger. Jeg ser ikke forskjell på om entreprenører får overskudd på en vei som staten betaler, eller om en barnehageeier får overskudd.

På fylkesårsmøte i helga for FrP, ble det enstemmig bestemt at Sylvi Listhaug skulle være statsministerkandidat til valget. Jeg skal til landsstyremøtet til helga hvor det bli debattert. Jeg synes det er en god idé, spesielt med tanke på at Erna Solberg har fått så kolossalt mye kritikk. Sylvi er skeptisk, på grunn av at det gikk ikke så veldig bra når Trygve Slagsvold Vedum lansert seg som statsministerkandidat.

Har hørt at det er fryktelig vanskelig å få plass på sykeheimen, spesielt for de som bor i sentrum. Det syns jeg ordføreren bør ta tak i. Det er ikke greit når folk er aleine og sjuke og redde for å bo aleine. Det meste av det folk tjener gjennom et langt liv, har gått ut i skatter og avgifter til kommunen og staten.  Da bør en forvente at kommunen stiller opp med sykehjemsplass når en blir sjuk. Jeg kommer til å fortsette å bo i utkanten, for det er lettere å få sykehjemsplass hvis en bor på heia, framfor å bo i sentrum.

 

Odd Gunnar Tveit

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.