Togstans i 26 minusgrader

Toget fra Stavanger til Oslo havarerte mellom Herefoss og Fidjetun.

– På Sørlandsbanen har toget til Oslo fått stans ved Herefoss. Det er 26 minusgrader på stedet og passasjerene hentes nå av et annet tog, melder Jernbaneverket på Twitter.

Ifølge NRK Sørlandet har toget 64 passasjerer, og til kanalen opplyser en av av passasjerene at det begynner å bli kaldt også inne i toget.

– Det byrjar å bli rimeleg kaldt inne i togkupeane. Lyset har kome tilbake, men ikkje varme. Folk kler seg i fullt vintertøy med luer og vottar, sa Petter Ove Utgård til NRK.

Jernbaneverket har sendt et nytt togsett til området.

– De måtte hentes fort. Vi valgte å bruke toget som sto på Kristiansand og skulle til Stavanger. Det ble tømt for passasjerer og sendt til Birkenes. Det er nå fremme, og ble koblet på togsettet som sto fast for å gi strøm og varme, sier Thor Erik Skarpen hos Jernbaneverket til Agderposten.

Men også erstatningstoget har fått problemer i kulda.

– Dette toget har også havarert. Nå har vi et godstog i nærheten som skal hjelpe til, sier markedsansvarlig for Sørlandsbanen Dag Brekkan i NSB til Fædrelandsvennen.

Godstoget som skulle taue løs passasjertoget har gjort to mislykkede forsøk, ifølge Jernbaneverket, som er til stede på Herefoss stasjon. Problemet skal delvis skyldes at bremsene på det havarerte toget har låst seg.

Nå skal ytterligere ett passasjertog hentes inn for å forsøke å hente passasjerene i det havarerte toget.

 

OPPDATERT: Passasjerene er nå reddet ut av det havarerte toget.