Artistpar til Herefoss

Tirsdag byr Herefoss kirke på en aften med Maria Arredondo og Torstein Sødal.

– De er i gang med sin høstturné, og vi har klart å lokke de til Herefoss. De var ikke vanskelige å be, men alt koster, og de har et tettpakket program, sier Petter Ross i Herefoss menighetsråd.

Duoen stiller med egen pianist, og får hjelp av lokale kor fra Åmli og Froland til å skape den riktig gode stemninga i kirka på Herefoss. Kor for alle fra Froland, og Simonstad sangkor fra Åmli har for øvrig gjestet Herefoss ved tidligere anledninger.

– I løpet av september har Arredondo og Sødal rundt 18 forskjellige plasser de skal spille, og flere av konsertene er ganske tett. Med tanke på alt utstyret som skal rigges opp og ned blir det nok travle dager for duoen, sier Ross.

Det har gått 15 år siden Arredondo slo gjennom som artist, og siden 2011 har hun turnert sammen med Sødal. Konserten på Herefoss finner sted nøyaktig én uke før de to artistene kan feire to års ekteskap.

– Vi ønsker aktivitet i kirka, og vi ønsker arrangement som folk kan kommer på som ikke er gudstjenester. Arredondo og Sødal har et fint repertoar som passer veldig fint inn i kirka, uten at det er snakk om bare salmer, sier Ross.

Han mener duoens fantastiske stemmer er et løft for Herefoss kirke som konsertarena, og håper mange vil benytte seg av muligheten til å høre de to med kor.

– Vi har plass til 170 publikummere, og håper det kommer så mange at det bærer seg økonomisk for menigheten. Det er første gang vi har hatt forhåndssalg av billetter, og det ser bra ut, sier Ross.