Slyngel stjal lysslynge

BROA: Her på låvebroa hang lysslynga som nå er borte etter at slyngler har vært på ferde.

I nattens mulm og mørke knabbet tyvene med seg julebelysninga midt på tunet.

– Det er trasig at vi ikke kan ha tingene i fred, og det må være et lavmål å stjele julebelysninga til folk, sier Anne Grete Nyhaven til Birkenesavisa.

Første søndag i advent hang familien i Nyhaven opp julebelysninga utendørs på eiendommen. Trær ble pyntet, og rekkverket på låvebroa ble kledd opp i en lang lysslynge med kulørte lyspærer. Der fikk de henge i knappe fire dager, før klåfingra tyver fant fristelsen for stor.

– Lysene hadde åtte forskjellige innstillinger. De kunne blant annet blinke, og pulsere. Dattera vår synes dette var veldig gøy, og fikk jobben med å skru på lysene hver kveld, sier Nyhaven.

Midt på tunet, mellom hennes hus og foreldrenes hus, hang de altså. Fra kjøkkenvinduet kan hun nå bare konstatere at rekkverket på låvebroa fra 50-tallet er nakent og kaldt.

– Torsdag satte min mann oppe lenge, fordi minstemann på ett år hadde feber. I ellevetida hørte min mor en bil nedenfor huset, men reagerte ikke noe mer over det. Når hun la seg en time senere kunne hun ikke se lysene lenger, sier Nyhaven.

Tapet av lysene er ikke det verste for henne. De kan erstattes, og mannen er allerede satt på saken.

– Men hvem er det som gjør noe slikt? Vi har hatt innbrudd her, og er påpasselige med å låse døra og skru på alarmen. Men det er jo ikke noe greit at folk sniker seg rundt husene mens folk er hjemme, sier hun.

Nå håper hun tyvene leser om saken, og angrer seg. Håper om å få lysene tilbake er derimot lite.

– Tyvene skal vite at det er en førsteklassing som kommer til å bli veldig lei seg når hun kommer hjem fra skolen i dag. Jeg synes dette er skikkelig dårlig gjort, men tyvene synes vel lysene er fine, sier Nyhaven.