Skåra i debuten

MÅLSCORERNE: Jakob Flakk (f.v.), Kristoffer Suggelia og Steffen Jørgensen jubler med lagkameraten Enok Liland (nr 2 f,v,) som scoret ett og skaffet straffen som Suggelia scoret på da Birkenes slo Rygene 4-1 i Birkenesparken torsdag kveld.

Folkehøyskoleelev sentral da Birkenes slo Rygene 4-1 i Birkenesparken torsdag kveld. Kan ende på tredjeplass med seier i siste kamp.

– Veldig kjekt! Det var akkurat det jeg håpet på, sier Enok Liland.

19-åringen fra Sandnes er en av to elever ved Folkehøgskolen Sørlandet som har meldt overgang til Birkenes IL denne høsten. Og den tidligere Sandnes Ulf-spilleren brukte ikke lange tida på å markere seg i den hvite trøya.

Etter å ha sittet på benken i en kjedelig og målløs førsteomgang, blir han byttet inn i pausen. 24 minutter senere setter han inn en retur fra keeper og sender hjemmelaget opp i 2-0-ledelse, etter at Steffen Jørgensen har sørget for 1-0 med et vakkert og velplassert hodestøt tre minutter tidligere. To angrep senere blir Liland felt av Rygene-keeperen. Dommeren dømmer straffe, som Kristoffer Suggelia setter sikkert i nettet.

Det går mot tremålsseier til birkenesingene, men så finner plutselig en Rygene-spiller ut at han skal trille ball i hatt med BIL-forsvaret og sette ballen i krysset fra 16-meteren. Dermed står det 3-1. To minutter på overtid fastsetter Jakob Flakk sluttresultatet til 4-1 når han setter en retur etter et Knut Arild Espegren-skudd i mål.

Fem seire på rad

Dermed er Birkenes’ femte seier på rad et faktum.

– Vi har trent bra i sommer. Vi avgjør jo alle kampene i andre omgang, det viser at vi er bra trent. Og vi slipper jo nesten ikke inn mål, konstaterer BIL-trener Tor Ivar Ruud fornøyd. Han er enig i at førsteomgangen mot Rygene var slappe saker, selv om BIL produserte flere kjempesjanser og burde ha ledet med to-tre mål med bedre uttelling.

– Første omgang var spillemessig dårlig, og vi ble enige i pausen om å løfte oss et hakk, få ballen ned på bakken og begynne å spille fotball. Det synes jeg vi lyktes med. Det klabba litt til å begynne med, men så løsna det, og siste halvtimen var bra, oppsummerer Ruud.

Kan ta 3. plassen

Tre serierunder ut i høstsesongen lå Birkenes nest sist med utsikter til en hard kamp om å overleve i 5. divisjon. Én serierunde før slutt er hvittrøyene sikret 4. plassen, og kan ta 3. plassen. Men da må gamleklubben til BIL-treneren, Vindbjart 3, slås i siste serierunde. Det blir ikke enkelt.

– De kommer garantert til å stille med sitt beste lag, så det kommer til å bli tøft. Men klarer vi å mobilisere samme innsats som i de siste kampene, så skal det være mulig å slå dem, sier BIL-treneren.

Kampen om tredjeplassen står på Moseidmoen i Vennesla fredag 14. oktober. Kampstart er 19.30.