Satser på påskehandelen

Kristen Rosåsen til venste og Cato Vehusheia er optimister: «Dette går riktig vei».

Påpeker at ingenting er avgjort før alt er avgjort.

På Herefoss vil man ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, men det ser utvilsomt veldig positivt ut for videre butikkdrift i bygda.

– Vi er veldig nær målet og interessen har vært stor.  Men det gjenstår enda å se om interessen resulterer i penger på konto, sier Cato Vehusheia som er leder i interessegruppa for fortsatt drift av butikken på Herefoss.

Lørdag var det klart for innspurten i aksjetegningen.  Tone Rosåsen sto for salg av ertesuppe, kaffe og kaker. Arne og Knut Igland sto for salg av juletrær og Cato Vehusheia sto for tegning av aksjer.

– Vi konsentrerer oss om eiendomsselskapet som skal gjøre det mulig å drive butikk med billig husleie.  Vi beskjeftiger oss lite med butikkdriften, men Rolf Morten Fauske fra Birkenes sparebank har uttalt at butikkdriften skal være plankekjøring dersom eiendomsselskapet og staten kommer på banen som planlagt, og så vidt jeg vet er Bert og Karin van Ouwerkerk fortsatt interessert i å drive butikk, sier Vehusheia.

Varehandlekonsulent Roy Michaelsen representerer Merkurprogrammet som har som oppgave å utvikle- og styrke butikker i Distrikts-Norge.  Han har tidligere forsikret om, at dersom folket på Herefoss stiller med omkring 350.00 kroner vil Staten kunne komme med 800.000 kroner til kjøp av eiendommen.  Og det er også støtte å få til oppussing av butikken og tidsmessig utstyr.

– Vi ser nok lyset i tunnelen nå, og venter med spenning på de som har tegnet seg som interesserte innbetaler beløpet de har tegnet seg på.  Men vi har fremdeles plass til flere i eiendomsselskapet, så det er bare å ta kontakt, sier en optimistisk Vehusheia.

Selger av eiendommen, og tidligere kjøpmann lovte i høst at juleribba kunne kjøpes på Herefoss, nå ser han fram til neste store høytid.

– Jeg var nok litt for optimistisk når jeg uttalte at man skulle få kjøpt juleribba på butikken.  Men påskehandelen bør være sikret, sier Kristen Rosåsen.