Forventer 2–4000 hver dag på helgas Fjordbrøl

(Arkivfoto: Fjordbrøl / South Coast Creative / Nico Hagen)

Da nærmer Fjordbrøl seg med stormskritt. Nå til helga ventes det storinnrykk til Herefoss når gjengen i Sabla Moro igjen inviterer til konserter og festivalliv på Herefoss.

Sabla Moro-gjengen satser på en bred målgruppe av alle over 18 år. De forsøker å finne artister som favner de fleste aldersgruppene.

På sin egen hjemmeside sier de det slik; Her skal det være takhøyde nok for alle. Som regel legger vi det opp slik at dagen begynner med «snill» og radiovennlig musikk før det jazzes opp og avsluttes med mer country- og rocke-preg. Du vil sannsynligvis høre mye av den samme musikken som høres på bygdefester, det være seg lokale eller nasjonale navn.

Artistlista i år er lang, og favner bredt. Her får du høre Gunslingers, Keiino, OnklP, Trang fødsel, Busserulls, Sofie Svensson & dom där, Bjørn Hellfuck, Dr. Bombay, Sputnik, Ole Hartz & kameratene, Rød Mix, Ole Henrik, Bank i Bordet og Lothepus. Se Fjordbrøls hjemmeside for nærmere program for dagene.

Tiden mellom konsertene fylles med campliv og innslag fra både «Kjellen», Petter Pilgaard og Lothepus. De to sistnevnte skal også ha podcast-showet «Anlegg og sjau».

OPTIMIST. Pabben er fortsatt optimist, og håper på godt billettsalg de siste dagene inn mot helgen.

– Det er vi veldig spent på, sier Pabben i Sabla Moro. Det er første gang at et slikt kulturhusshow blir satt ut i en festivalverden. Her kan vi forvente at podcastvertene involvere publikum i showet, legger han til.

– Lothepus er med alle dagene og vil svinse rundt blant publikum. Vi ser at han er et stort trekkplaster. Han skal synge også, men det at det er så gode muligheter til å treffe på ham synes mange er kult. En annen karakter det er mulig å treffe er Kjellen fra «Klypa». Han var med oss under Sus&Dus i Odda i fjor sommer med impro-show underveis i festivalen, og det så vi at mange satt pris på, sier Pabben..

– Vi har kommet litt lengre i forhold til bemanning, men vi trenger fortsatt flere. Det er behov for om lag 200 frivillige hver dag. Det er bare å ta kontakt om man vil bidra. Vi trenger folk til flere oppgaver som vakthold, bar, kioskdrift, badevakter og arbeid ved campen.

– Vi har med oss ganske mange drevne ansatte i crewet som legger ned mye arbeid. Arrangementsmessig er jeg rolig. Det er i de beste hender. Vanskelig å si hva vi forventer. Det bør bli alt fra 2000-4000 hver dag.

Han kan fortelle at billettsalget tar seg opp nå. Men at de fortsatt er avhengig av å selge langt flere billetter.

– Vi har lært oss å ha litt is i magen. Det meste salget skjer de siste dagene. Mange vil være litt mer sikre på været før de bestiller. Vi håper mange kommer i siste liten, og har fortsatt trua, sier Pabben optimistisk.