Mangler ti prosent

Skiskytter Lars Helge Birkeland mener han nærmer seg toppformen. I helga gikk han inn til 20. og 26. plass i tyske Rhupolding.

– 20. og 26. plass er som forventet når formen ikke er hundre prosent. Men toppformen er på vei, sier Lars Helge Birkeland til Birkenes Avisa.

Vi snakker om helgas verdenscuprunde i Ruhpolding, der mollestadgutten skjøt en bom på ti skudd og gikk inn til 26. plass på fredagens sprint, for så gå seg opp til 20. plass på lørdagens jaktstart etter to bomskudd av 20.

– Jeg mangler litt, men det begynner å nærme seg, synes jeg. Nitti prosent på standplass og i sporet er ikke så verst, men når verken skytinga eller langrennsformen er hundre prosent, så havner en på tjuende plass, konstaterer 27-åringen.

Han har trent hardt for å komme tilbake etter forkjølelsen som satte ham utenfor verdenscuprunden i Pokljuka før jul, men trenger konkurransetrening for å komme helt i form igjen. Det har han fått nå, og det er en offensiv Lars Helge som står på startstreken når verdenscupen fortsetter med normalprogram onsdag, også det i tyske Ruhpolding.

– Jeg syntes det gikk litt bedre på lørdag enn på fredag, så jeg har trua foran normalen på onsdag. Jeg var jo topp ti i Østersund, så hvis jeg får til noe tilsvarende, så er det alltids håp, sier birkenesløperen.

Den femte verdenscuprunden fortsetter med stafett fredag og fellesstart lørdag. Lars Helge regner med å være reserve på stafetten og satser på å gå så bra på normalen at han kvalifiserer seg til fellesstarten. Da må han være blant de fem beste av løperne som ikke er blant de 25 beste i verdenscupen sammenlagt.