Ja til Birkenes

Etter å blitt harselert å latterliggjort av Bjørn Vidar Lie, Ottar Stordal og Thor Børresen så må jeg forsvare meg.

LESERBREV: De mener jeg har vært så kritisk til driften av Birkenes kommune. Men at nå som vi holder på å bli slukt av Kristiansand så er alt bra med kommunen. De har heilt rett, jeg har vært og er kritisk til de som styrer kommunen og jeg kommer til å arbeide mot eiendomsskatten. Men for det om jeg er uenig med de som styrer så ønsker jeg ikke å legge ned Birkenes kommune. Jeg tror vi kan klare å bli kvitt eiendomsskatten. Men jeg tror ikke Kristiansand har noe ønske om å kvitte seg med eiendomsskatten som de har hatt så lenge jeg kan huske.

Jeg har nesten arbeidet heile livet mot sosialister og Arbeiderpartiet. Men jeg vil heller bli styrt av Anders Christiansen og Ap enn å bli fjernstyrt av Harald Furre eller Arne Thomassen i nye Kristiansand.

Folk som sier i fullt alvor at det blir mere demokrati av å legge ned fire godt fungerende kommunestyre og la de bli erstattet med ett kommunestyre i Kristiansand. De burde legges inn på lukket avdeling og bli der til de blir friske.

Som EU motstander ser jeg likheten mellom Storkristiansand å EU. Vi legger ned kommunestyre i Birkenes og får direktiver fra Kristiansand. Vi overfører makt fra lokalbefolkningen til en elite i Kristiansand, med skyhøye lønninger. Det minner mye om tiden når embetsmannen bestemte. Det blir ekstrem mye byråkrati. Med dårlig skatteinngang i Kristiansand, store utfordringer i Kvadraturen med dårlig kloakk og Kilden kulturhus som kanskje må betale tilbake flere hundre millioner kroner som kommunen har lurt til seg, så tror jeg ikke det havner så mye på Bårkeland, Vegusdal eller Herefoss. Kristiansand kan iallfall ikke beskyldes for å være rause i intensjonsavtalen. Er der noe som tror de blir meier rause når Birkenes blir en bydel av Kristiansand? Noe som er likt med EU avstemminga er den ensidige dekning i aviser, som Fædrelandsvennen og det bladet Ordførerne gav ut som er kalt Pravda. Her skal folk lures inn.

Vi er mange i Aust-Agder som ikke syns at det er god FrP politikk å slå i sammen kommunene. Staten tjener ikke på det og voldsomt mye byråkrati og vi mister nærheten til innbyggerne. Jeg vil heller gi skattepenger til lag å forening i Birkenes enn til pengesluket Kilden kulturhus.

Jeg har full forståelse for at de som er innflytter ikke har blitt glad i Birkenes kommune. Men jeg kan ikke begripe at de som er født og oppvokst i kommunen vill ødelegge kommunen vår. Det er heilt greit å være glad i kona, i Ford eller Massey-Ferguson. Men å si at en er glad i kommunen er ikke akseptert. Nei da er vi redde Kristiansandere. Vi er bakstreversk å ikke tenker 50 år fram i tid. Å de mener vi ikke klarer oss aleine. Kanskje trenden om femti år har snudd. Det er alt for kostbart med de store enhetene.

Noe av min identitet ligger i Birkenes og jeg er stolt over å si at jeg kommer fra Birkenes. Jeg må innrømme at å bli en del av Kristiansand ville være fryktelig trist. Ikke for det at jeg er redd for kristiansandere. Men jeg vet at vi taper så mye og jeg er heilt overbevist om at Birkenes klare seg som egen kommune. Når jeg blir gammel ønsker jeg å komme på Birkenes sykeheim og ikke Søgne gamleheim som fort kan skje ved en sammenslåing. Håper flest mulig som stemmer nei kommer og stemmer.

 

Odd Gunnar Tveit

Kommunestyrerepresentant fra Birkenes Frp

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!